-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 25

Ketvirta „Roland Garros“ diena: prasideda antrasis varžybų etapas

Pirmasis „Roland Garros“ etapas jau įrašytas į istorijos metraščius, todėl metas pradėti antrąjį varžybų ratą Paryžiuje. Trečiadienį ant prancūziško grunto pamatysime penkis pirmojo dešimtuko tenisininkus: Andy Murray, Staną Wawrinką, Kei Nishikorį, Milošą Raoničių bei Richardą Gasquet.
Andy Murray
Andy Murray / Xinhua/Sipa USA

A.Murray (ATP-2) – Mathias Bourge (ATP-164)

Antroji pasaulio raketė devintą kartą žaidžia „Roland Garros“ čempionate ir sieks aštuntąjį kartą patekti į trečiąjį varžybų etapą. Pirmame mače škotas pergalę išplėšė po įtemptos penkių setų kovos prieš veteraną Radeką Stepaneką.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

Įdomu tai, kad tai buvo jo devintoji pergalė per pastaruosius dešimt mačų, kurie trunka penkis setus. Paskutinį pralaimėjimą šiose itin ilgose dvikovose jis patyrė 2015-ų metų „French Open“ pusfinalyje prieš Novaką Džokovičių.

A.Murray yra vienas iš trijų Didžiosios Britanijos tenisininkų antrame „Roland Garros“ varžybų etape. Į sekantį ratą taip pat pateko ir Aljazas Bedene bei Kyle'as Edmundas. Tai pirmasis kartas nuo 1975-ų metų, kai britai turi tiek daug atstovų antrame šio čempionato etape.

Škotas siekia prie savo „US Open“ ir Vimbldono titulų pridėti Paryžiaus turnyro taurę ir tapti vienu iš 16-os tenisininkų Atvirosios eros istorijoje, kurie yra iškovoję tris iš keturių „Didžiojo kirčio“ trofėjų.

Didžiosios Britanijos tenisininkas „Didžiojo kirčio“ turnyre niekuomet nepralaimėjo žaidėjui, kuris užima tokią žemą vietą pasaulio reitinge. 2005-ų metų „US Open“ varžybose jis nusileido 91-ai pasaulio raketei Arnaudui Clementui ir tai yra blogiausias jo rezultatas karjeroje.

M.Bourge savo „Didžiojo kirčio“ turnyro debiute iškovojo pergalę prieš atrankos varžybų dalyvį Jordi Samperį Montaną. Tenisininkas geriausius savo šio sezono rezultatus pademonstravo ant grunto dangos. Keliuose „Challenger“ serijos turnyruose jis pasiekė pusfinalį bei sykį žaidė finale.

Tai bus pirmasis abiejų tenisininkų tarpusavio susitikimas.

S.Wawrinka (ATP-4) – Taro Danielis (ATP-93)

Šveicarijos tenisininkas niekada nepralaimėjo taip žemai reitinge esančiam tenisininkui. Blogiausias jo „Didžiojo kirčio“ rezultatas buvo nesėkmė prieš 116-ą pasaulio raketę 2011-ų metų Vimbldone, o „Roland Garros“ varžybose jis nepralaimėjo žaidėjui, kuris yra žemiau 41-os vietos.

„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka išvargo pergalę prieš Lukašą Rosolą
„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka išvargo pergalę prieš Lukašą Rosolą

Titulą ginantis Šveicarijos atstovas pirmame etape tik po penkių setų kovos džiaugėsi pergale prieš Lukašą Rosolą. Tai dešimtasis kartas, kai S.Wawrinka rungtyniaus antrame „French Open“ varžybų rate.

Šveicaras sieks tapti vos aštuntuoju tenisininku Atvirojoje eroje, kuris sėkmingai apgynė „Roland Garros“ titulą.

Praėjusią savaitę jis iškovojo titulą Ženevoje, todėl dabar ant grunto dangos jis yra iškovojęs penkias pergales iš eilės. Taip pat šį sezoną jis triumfavo turnyruose Čenajuje bei Dubajuje.

T.Danielis antrame „Didžiojo kirčio“ varžybų rate žais pirmą kartą savo karjeroje. Japonas penktame sete prieš Martiną Kližaną pirmavo rezultatu 3:0 ir tuomet jo varžovas dvikovos nebaigė dėl traumos. Tai buvo pirmoji tenisininko pergalė karjeroje prieš pirmojo penkiasdešimtuko žaidėją.

Tai bus trečioji T.Danielio dvikova prieš pirmojo dešimtuko tenisininką (0-2) bei pirmoji prieš antrąją pasaulio raketę iš Didžiosios Britanijos.

K.Nishikoris (ATP-5) – Andrejus Kuznecovas (ATP-40)

Japonijos tenisininkas niekada nėra iškovojęs pergalės prieš šį Rusijos tenisininką. Tiesa, abu šie žaidėjai susitiko vos vieną kartą 2010-ais metais ir japonas atsilikdamas 4:6, 1:3 nebaigė mačo dėl klubo traumos.

„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris Paryžiuje šventė jubiliejinę pergalę
„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris Paryžiuje šventė jubiliejinę pergalę

Penktoji turnyro raketė praėjusiame mače su Simone Bolelli iškovojo savo 50-ą „Didžiojo kirčio“ pergalę karjeroje.

Tai 6-as Japonijos atstovo „Roland Garros“ turnyras bei 27-as pasirodymas „Didžiojo kirčio“ varžybose. Geriausią savo pasirodymą Paryžiuje jis surengė praėjusiais metais, kai pateko į ketvirtfinalį, tačiau jame nusileido Jo-Wilfreidui Tsongai.

K.Nishikoris šį sezoną iškovojo titulą Memfyje, o Barselonoje bei Majamyje tenkinosi antrąja vieta. Japonas savo karjeroje yra iškovojęs 11-a titulų, o du iš jų – ant grunto dangos.

A.Kuznecovas praėjusiais metais pateko į trečiąjį „French Open“ etapą ir tai buvo jo geriausias pasiekimas karjeroje. „Didžiojo kirčio“ turnyruose jo geriausias pasiekimas įvyko šiais metais „Australian Open“ varžybose. Melburne jis pateko į stipriausiųjų šešioliktuką.

Rusas bandys iškovoti savo trečiąją pergalę prieš pirmojo dešimtuko tenisininką (2-9).

M.Raoničius (ATP-9) – Adrianas Mannarino (ATP-58)

Kanados tenisininkas taip žemai esančiam tenisininkui nepralaimėjo nuo 2014-ų metų, kai Maskvos turnyre nusileido geriausiam Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius

M.Raoničius artėjančiame mače sieks iškovoti savo 50-ą „Didžiojo kirčio“ turnyro pergalę savo karjeroje. Kanadietis penktą kartą dalyvauja „Roland Garros“ čempionate, o praėjusiais metais buvo priverstas jį praleisti, nes jam buvo atlikta dešiniosios kojos operacija.

2014-ais metais Kanados atstovas Paryžiuje pasiekė ketvirtfinalį, tačiau jame nusileido serbui N.Džokovičiui. Tai jo geriausias pasirodymas šiame Prancūzijos turnyre. Tuomet jis tapo vos ketvirtuoju Kanados atstovu Atvirojoje eroje, kuris pateko tarp aštuonių stipriausių „Didžiojo kirčio“ varžybų tenisininkų.

Šį sezoną kanadietis iškovojo titulą Brisbene, tačiau iš visų aštuonių tenisininko karjeros titulų, nė vienas iš jų nėra laimėtas ant grunto dangos.

Kairiarankis A.Mannarino sieks patekti į trečiąjį „French Open“ ratą ir pagerinti savo geriausią karjeros pasiekimą.

2016-ais metais prancūzas iškovojo vieną „Challenger“ serijos titulą, žaidė ketvirtfinalyje Sofijoje bei „Delray Beach Open“ varžybose.

Prancūzijos atstovas per penkiolika susitikimų prieš pirmojo dešimtuko tenisininkus yra iškovojęs vos vieną pergalę. Jis taip pat yra vienas iš 16-os prancūzų bei vienas iš 17-os kairiarankių, kurie šiemet rungtyniauja Paryžiuje. Tai bus pirmoji abiejų tenisininkų tarpusavio dvikova.

R.Gasquet (ATP-12) – B.Fratangelo (ATP-103)

Abu šie tenisininkai Paryžiuje yra laimėję „Roland Garros“ jaunimo turnyrą. Tai bus pirmoji abiejų sportininkų tarpusavio akistata.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Richardas Gasquet
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Richardas Gasquet

R.Gasquet sieks patekti į trečiąjį šių varžybų etapą šeštus metus iš eilės. Prancūzas „Didžiojo kirčio“ varžybose net tris sykius yra pralaimėjęs prieš varžovą, kuris yra už pirmojo reitingo šimtuko, tačiau niekuomet tokios gėdingos nesėkmės jis nėra patyręs „French Open“ čempionate.

Prancūzas dalyvauja savo tryliktame „Roland Garros“ turnyre, o praėjusiais metais pateko tarp šešiolikos geriausiųjų. Tai jo geriausias pasiekimas karjeroje.

2016-ais metais Prancūzijos atstovas iškovojo Monpeljė titulą. Per visą savo karjerą jis yra laimėjęs 13-a titulų, iš kurių trys buvo ant grunto dangos.

Vardinį kvietimą gavęs B.Fratangelo šią savaitę iškovojo savo pirmąją pergalę „Didžiojo kirčio“ turnyre. Jis įveikė 37-ą pasaulio raketę Samą Querrey.

Taip pat šį sezoną amerikietis laimėjo vieną „Challenger“ serijos turnyro trofėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius