-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Laurynas Grigelis: „Šis sezonas man tikrai geras“

Laurynas Grigelis išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas kur dalyvaus dviejuose „Challenger“ serijos teniso turnyruose. Antrai Lietuvos teniso raketei sezonas artėja prie pabaigos ir jį jau dabar L.Grigelis vertina teigiamai. Šiuo metu 210-ą vietą užimančio ATP reitinge tenisininko pokalbis su deuce.lt.
Dvikovos akimirka
Laurynas Grigelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

 - Kokios sportinės formos vyksti į tuos du „Challenger“ serijos turnyrus Amerikoje. Ar užteks laiko prisitaikyti prie kitokios aplinkos?

 - Po turnyro Turkijoje turėjau dvi laisvas dienas. Kelionė į Kaliforniją ilga. Tačiau priprasti prie laiko pasikeitimo ir oro sąlygų turėsime tris, keturias dienas. O paskiau jau turnyras prasidės. Žiūrėsime.

 - Kaip tavo sveikata?

 - Sveikata gera. Nėra jokių traumų, o tai svarbiausia. 

 - Varžybas Turkijoje galėjome stebėti tik akis įbedę į besisukančius skaičiukus kompiuterio monitoriuje. Ir tie sukdavosi labai lėtai ir ne visada. Bet paskutinė dvikova su Marseliu Ilhanu pasirodė pakankamai keista. Pirmam sete pirmavai 4:3, o tada pralaimėjai visus likusius geimus. Kas nutiko?

 - Pradžia buvo sunkoka. Visi geimai buvo labai lygus. Pavyko laikyti savo padavimą. Kai pirmavau 4:3 ir atlikau padavimus žaidėme ilgą geimą, tačiau nesugebėjau jo pasiimti. Kai atsilikau 5:4 irgi turėjau progų išlyginti rezultatą, bet jų neišnaudojau.  Na o paskiau jis ėmė žaisti daug laisviau. Gal įgavo daugiau pasitikėjimo. Ir man kažkaip nepavyko daug ką padaryti.

 - Girdėjome visų komentarus, trūksta tik tavo įspūdžiu apie žaidimą poroje su Ričardu.

 - Sekėsi tikrai neblogai sužaisti. Buvo šaunu. Esame žaidę tik Daviso taurėje. Čia buvo pirmas mūsų turnyras. Ir tikrai visai gerai susižaidėm. Visai gerai sekasi. Jeigu abiejų sutaps turnyrai tai tikrai vėl žaisim poroje.

 - Grįžtate žaisti į Daviso taurės varžybas. Kas lėmė tokį apsisprendimą?

 - Su Remigijumi ir Ričardu pasitarėm, kad jeigu abudu važiuojam, tai tikrai žaisim. Nes vienam iš mūsų yra sunku ištraukti komandą.

 - Kaip apskritai vertini savo sezoną?

 - Šis sezonas man tikrai geras. Šiuos metus planavome baigti tarp 250-ies ir 280-ies ATP reitinge. To turėjo užtekti, kad patektume į Australiją. O dabar taip išėjo, kad esu 210-as. Nors dar trisdešimt taškų galiu prarasti, žemiau 230-ies tikrai nebenukrisiu. Ką planavome esam tikrai padarę. Dar liko sužaisti apie keturis turnyrus, kur irgi galima užsidirbti daugiau taškų ir pakilti reitinge.

 - Treneris Giussepe Menga minėjo, kad šie turnyrai Jungtinėse Amerikos Valstijose iš likusių sezone bus didžiausi...

 - Taip du 100 tūkst. turnyrai. Po šių turnyrų planuojame sugrįžti ir porą savaičių treniruotis. Vis tiek reikės prisitaikyti prie laiko. Buvau užsirašęs į Orleano turnyrą, bet ten esu 10-as ar 12-as kvalifikacijoje, bus sunku patekti į pagrindą. Todėl, manau, važiuosime į Vokietijoje vyksiantį „Challenger“ turnyrą, o tada turnyrą Italijoje.

 - Buvai arti pagrindinių „US Open“ turnyro varžybų. Kaip išgyvenai nesėkmę paskutiniame kvalifikacijos mače?

 - Buvo tikrai gaila. Nes pirmame sete pirmavau 5:4 ir stojau atlikti padavimus. Vėliau ir tie break‘e pirmavau 5:4 ir stojau du kartus paduoti. Pralošiau. Kažkaip gaila buvo. Na bet iš kitos pusės pagalvojus tai buvo pirmas mano „Didžiojo kirčio“ turnyras ir iki pagrindo trūko labai nedaug. Manau, kad gerai sužaidžiau tą turnyrą ir viskas man išėjo tik į naudą.

 - Kada planuoji aplankyti Lietuvą?

 - Metų pabaigoje, gali tekti atvykti ir vėliau su Ričardu planuojame keliauti į Dubajų, ten ruoštis Australijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius