-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 06

Lauryno Grigelio pirmoje Daviso taurės dvikovoje lauks didžiausias iššūkis

Daviso taurės pirmos grupės varžybose Laurynas Grigelis pirmasis išmėgins jėgas su geriausiu Lenkijos tenisininku Jerzy‘iu Janowicziumi. Antroji Lietuvos teniso raketė pasaulio reitinge užima 361-ą vietą. Pirmoji Lenkijos raketė ATP klasifikacijoje užima 51-ą vietą ir vadinamas akivaizdžiu šio mačo favoritu.
Jerzy'is Janowiczius ir Laurynas Grigelis
Jerzy'is Janowiczius ir Laurynas Grigelis / Polski Zwiazek Tenisowy facebook nuotr.

Tačiau abiem tenisininkams tai bus jau ketvirta akistata karjeroje. Viena pergalė L.Grigelio sąskaitoje. Du kartus laimėjo J.Janowiczius.

Įdomu, kad visose iki šiol buvusiose dvikovose abiem žaidėjams prireikdavo žaisti maksimalų setų skaičių. O L.Grigelis visos dvikovose laimėdavo pirmą setą. 

Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr./Laurynas Grigelis
Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr./Laurynas Grigelis

Lietuvis 2009-aisiais metais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Bingamtone nugalėjo J.Janowiczių rezultatu 7:6, 6:7, 6:3. Du kartus abu tenisininkai žaidė 2012-aisiais metais ir tada jau pranašesnis buvo lenkas. Sarajeve jis šventė pergalę rezultatu 3:6, 7:6(1), 6:2. Notingame 3:6, 6:3, 6:3. 

L.Grigelis prieš Daviso taurės varžybas ėmė demonstruoti gerą žaidimą ir tapo Italijoje vykusio „Futures“ serijos turnyro nugalėtoju. Iš viso šį sezoną jis iškovojo 9-ias pergales ir patyrė 6-is pralaimėjimus.  

Nepalyginamai aukštesnio lygio turnyruose dalyvaujantis J.Janowiczius šį sezoną taip pat laimėjo 9-ias dvikovas ir patyrė 6-is pralaimėjimus. Prancūzijoje vykusiame ATP 250 serijos turnyre jis pasiekė finalą, tačiau susirgo ir negalėjo kovoti dėl čempiono taurės. Vasario 18-ą dieną geriausias Lenkijos tenisininkas dalyvavo dar viename turnyre Marselyje, tačiau pirmame rate 4:6, 2:6 neprilygo Davidui Goffinui ir pasitraukė iš tolimesnės kovos.  

Taigi, paskutinį mačą aukščiausiame lygyje ir geroje sportinėje formoje J.Janowiczius žaidė prieš mėnesį. 

L.Grigelio ir J.Janowicziaus mačas penktadienio vakarą prasidės iškart po Ričardo Berankio ir Lukaszo Kuboto akistatos. Deuce.lt kviečia visas lietuvių kovas sekti drauge ir prisijungti prie teniso aistruolių grupės facebooke.

Penktadienis nuo 17 valandos Lietuvos laiku:
Lukaszas Kubotas – Ričardas Berankis
Jerzy'is Janowiczius – Laurynas Grigelis

Šeštadienis nuo 15 valandos:
L.Kubotas, Marcinas Matkowskis – L.Grigelis ir Lukas Mugevičius

Sekmadienis nuo 15 valandos:
J. Janowiczius – R.Berankis
L.Kubotas – L.Grigelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius