-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 30

Li Na palaužė Petrą Kvitovą ir pateko tarp aštuonių geriausių

Šešta pagal skirstymą Kinijos tenisininkė Li Na atsitiesė po pralaimėtos padavimų serijos lemiamame sete, išplėšė pergalę akistatoje su Petra Kvitova iš Čekijos ir pirmą kartą pateko į atviro Prancūzijos teniso čempionato ketvirtfinalį.
Li Na
Li Na / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Australian Open“ finalininkė pralaimėjo pirmą setą, tačiau vėliau sugebėjo įvykius pakreipti sau naudinga linkme – 2:6, 6:1, 6:3. Mačas truko valandą 44 minutes.

P. Kvitova trečiame sete pirmavo 3:0, tačiau tą akimirką prarado koncentraciją ir iniciatyvą. Li Na laimėjo šešis geimus iš eilės ir taip sudaužė Čekijos tenisininkės viltį pirmą kartą žaisti „Roland Garros“ ketvirtfinalyje.

„Aš truputį jaudinausi ir neišnaudojau šansų, kuriuos turėjau. Šiek tiek palūžau psichologiškai“, – po pralaimėjimo guodėsi 21 metų tenisininkė iš Čekijos.

Li Na įmušė mažiau vinerių nei P. Kvitova (15 ir 21), tačiau padarė mažiau neišprovokuotų klaidų (19 ir 33) ir sėkmingiau atliko pirmą padavimą (70% ir 58%).

Li Na dar nėra laimėjusi WTA serijos turnyro grunto aikštėse.

„Man nelabai patinka žaidimas ant grunto. Bet aš juk patekau į ketvirtfinalį. Jeigu profesionalui nepatinka arena, oras, danga, jis vis tiek turi žaisti. Nėra kito pasirinkimo“, – džiaugėsi septinta pasaulio raketė.

Li Na tapo pirma Kinijos tenisininke, kuri žais „French Open“ ketvirtfinalyje. Jos varžovė bus Baltarusijos tenisininkė Viktorija Azarenka. Kevirta pasaulio raketė 6:2, 6:3 nugalėjo rusę Jekateriną Makarovą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius