-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 28

M.Willisas po pergalės prieš R.Berankį: „Tai – svajonės išsipildymas“

Kai Ričardas Berankis trečiojo seto dešimtame geime neatrėmė Marcuso Williso padavimo, Didžiosios Britanijos tenisininkas apsipylė ašaromis ir netrukus paskendo savo mamos ir draugų glėbyje. Po sensacingos pergalės emocijų pagauta 772-oji pasaulio raketė pripažino, kad tai – svajonės išsipildymas.
Marcusas Willisas
Marcusas Willisas / „Scanpix“ nuotr.

Didžiosios Britanijos tenisininkui tai buvo skambiausia jo karjeros pergalė. Atlikęs 14-a neliečiamų padavimų, iššovęs 43-is smūgius be atsako ir apgynęs 19-a iš 20-ies R.Berankio susikurtų „break point’o“ progų M.Willisas pirmą kartą nugalėjo pirmo ATP šimtuko tenisininką.

„Tai nuostabu. Niekad nebuvau to patyręs, – džiaugsmu tryško 772-oji pasaulio raketė. – Po pergalės prie manęs priėjo Goranas Ivanisevičius ir paspaudė mano ranką. Jis – mano herojus.“

VIDEO: Marcuso Williso triumfas po pergalės prieš Ričardą Berankį

Kadaise, kai M.Willisas ITF jaunių reitinge buvo tarp penkiolikos geriausių, į jį buvo dedama daug vilčių. Tačiau Didžiosios Britanijos tenisininko tokia sėkmė vyrų tenise neaplankė.

„Buvau užsivedęs, tačiau tada žengiau į tikrą pasaulį, – pasakojo M.Willisas. – Praradau daug pasitikėjimo savimi, priėmiau kelis neteisingus sprendimus, pats mano gyvenimo būdas nebuvo itin tinkamas, todėl priaugau daug svorio. Kitaip tariant, buvo šioks toks nevykėlis. Neturėjau ugnelės, kurią galiausiai suradau praėjus trejiems metams. Tada pradėjau labai sunkiai dirbti su treneriu Mattu Smithu.“

Facebook.com/Marcusas Willisas su drauge Jennifer
Facebook.com/Marcusas Willisas su drauge Jennifer

Tačiau atsiradus ugnelei M.Willisą išdavė jo kūnas. 772-ą vietą ATP reitinge užimantį 25-erių metų britą pradėjo kamuoti traumos, kurios šiemet tenisininkui leido dalyvauti viso labo viename turnyre sausio mėnesį. Dėl šios priežasties M.Willisas griebėsi trenerio darbo, o formą palaikė Vokietijos ir Prancūzijos teniso lygose.

Prieš Vimbldono čempionatą šiemet Didžiosios Britanijos tenisininkas buvo uždirbęs lygiai 365 JAV dolerius, tačiau Londone užsitikrinęs 50 tūkstančių svarų sterlingų M.Willisas patikino, kad ši suma jam dabar leis dažniau dalyvauti turnyruose, nes iki šiol to padaryti neleido finansinė padėtis.

M.Williso praeities rezultatai toli gražu nerodė, kad Didžiosios Britanijos tenisininkas yra pasiruošęs debiutuoti pagrindiniame „Didžiojo kirčio“ turnyre.

Nors per pastaruosius trejus metus M.Willisas laimėjo aštuonis „Futures“ serijos turnyrus, „Challenger“ varžybose jam sekėsi sunkiai. Per visą praėjusį sezoną 706-oji pasaulio raketė iškovojo viso labo vieną pergalę aštuoniuose „Challenger“ turnyruose.

„Visada svajojau žaisti Vimbldone, tačiau niekad nesitikėjau, kad tai nutiks, – pripažino M.Willisas. – Prieš dvejus, trejus ar ketverius metus ši galimybė atrodė labai menka. Tačiau dabar esu čia, tad ketinu pasimėgauti kiekviena akimirka. Einu iš proto.“

Facebook.com/Marcusas Willisas
Facebook.com/Marcusas Willisas

Nugalėjęs R.Berankį Didžiosios Britanijos tenisininkas užsitikrino kovą su trečiąja pasaulio rakete Rogeriu Federeriu. M.Willisas pripažino, kad tai tarsi svajonės išsipildymas. Negana to, ši dvikova gali vykti centriniame Vimbldono korte, talpinančiame 15 tūkst. žiūrovų.

„Nesu tikras, kad jis moka žaisti ant žolės, – apie R.Federerį juokavo M.Willisas. – Akivaizdu, kad tai svajonės išsipildymas. Žaisiu viename iš didžiausių Vimbldono kortų. Būtent apie tai svajojau būdamas jaunesnis. Eisiu ten ir pabandysiu iškovoti pergalę. Gal ir nepavyks, tačiau atiduosiu visą save, kaip septyniuose pastaruosiuose mačuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius