Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 05 08

„Madrid Open“: pusfinalyje įveikęs Rogerį Federerį, finale Rafaelis Nadalis bandys nutraukti Novako Džokovičiaus pergalių seriją

37 – tiek pergalių iš eilės, žaisdamas ant grunto, pasiekė ispanas Rafaelis Nadalis, kuris „Mutua Madrid Open“ teniso turnyro pusfinalyje privertė pasiduoti savo amžinąjį varžovą Rogerį Federerį iš Šveicarijos.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą setą R.Nadalis pralaimėjo, tačiau vėliau dominavo aikštelėje – 5-7, 6-1, 6-3.

„Nei vienam iš mūsų tai nebuvo pats sėkmingiausias mačas, abu darėme daug klaidų ar bent daugiau nei įprastai. Tačiau skirtumas tarp gerų ir geriausių žaidėjų yra tas, kad geriausi žaidėjai gali laimėti ir blogai žaisdami. Manau, Rogeris šįkart žaidė labai agresyvų tenisą, ir būtent tai lėmė daugybę jo klaidų. Vis dėlto, kaip ir kiekvienas kitas mūsų mačas, taip ir šis buvo ypatingas. Visuomet žaisti prieš jį yra didelis malonumas ir didelė garbė“, – kalbėjo R.Nadalis, kuris „Madrid Open“ turnyrą gali laimėti trečią kartą karjeroje. Tai jis yra padaręs 2005 ir 2010 metais.

Finale R.Nadaliui teks žaisti su antrąja pasaulio rakete serbu Novaku Džokovičium, kuriam pralaimėjo du paskutinius ATP turnyrų finalus Indian Velse ir Majamyje. N.Džokovičius pusfinalyje 4-6, 6-4, 6-1 įveikė Thomazą Bellucci.

„Esu ypatingai motyvuotas ir labai noriu nutraukti Rafos pergalių seriją ant grunto“, – sakė N.Džokovičius.

Tai bus jau 26-asis N.Džokovičiaus ir R.Nadalio tarpusavio mačas. 16-9 – pergalių ir pralaimėjimų balansas yra ispano naudai. R.Nadalis laimėjo visus 9 tarpusavio mačus, vykusius ant grunto dangos, ir abu, vykusius ant žolės. N.Džkokovičius  pirmauja 9-5, žaidžiant ant kietos dangos.

Kaip žinia, N.Džokovičius šiais metais dar nė karto nepralaimėjo. Ar tai, kad bus žaidžiama ant grunto, žada pirmąjį serbo pralaimėjimą per pastaruosius 5 mėnesius? N.Džokovičius paskutinį kartą pralaimėjo 2010-ųjų lapkritį, „ATP World Tour“ finaliniame etape nusileisdamas Rogeriui Federeriui.

„Nemanau, kad kažkas gali būti neįveikiamas. Šiuo metu gyvenu sėkmingiausią periodą savo karjeroje, bet tai nereiškia, jog esu neįveikiamas. Niekas nėra toks“, – kalbėjo N.Džokovičius.  

Moterų vienetų varžybų pusfinalyje ketvirtoji pagal skirstymą baltarusė Viktorija Azarenka 6:4, 6:2 nugalėjo vokietę Julią Goerges ir finale susitiks su šešioliktąja rakete čeke Petra Kvitova, kuri 6:3, 6:1 privertė pasiduoti šeštąją pagal reitingą kinę Li Na.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius