-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 27

Novakas Džokovičius: „Šiemet turiu dar daugiau pasitikėjimo savimi, nes nugalėjau Paryžiuje“

Kartais atrodo, kad geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius kiekvieną savaitę gerina teniso rekordus, o šią savaitę jis pradeda ir dar vieną savo pasirodymą Vimbldono čempionate. Tai jau 130-as „Didžiojo kirčio“ čempionatas Didžiojoje Britanijoje, o serbas gali dar kartą įrašyti savo vardą į istorijos metraščius.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmoji pasaulio raketė mažiau nei prieš mėnesį laimėjo savo pirmąjį „Roland Garros“ titulą ir tai buvo jau ketvirtasis iš eilės jo „Didžiojo kirčio“ trofėjus. Vimbldone jis sieks pagrindinį čempionato prizą laimėti trečius metus iš eilės, o tai Atvirojoje eroje yra pavykę padaryti tik trims tenisininkams: Bjornui Borgui, Pete'ui Samprasui bei Rogeriui Federeriui.

„Visuomet nekantrauju pradėti varžybas Vimbldone, – pasakojo serbas. – Tai yra turnyras, kurį svajojau laimėti nuo mažens. Nors čia iškovojau tris titulus, tačiau kiekviename čempionate jaučiuosi lyg žaisčiau pirmą kartą. Šiais metais turiu dar daugiau pasitikėjimo savimi, nes priešingai nei ankstesniais sezonais laimėjau titulą Paryžiuje.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Mėgaujuosi būdamas čia. Tai yra istoriškai vienas turtingiausių teniso stadionų. Kai įžengiu į aikštę mane užplūsta visa krūva emocijų, o joje pasirodyti finale yra neapsakomas jausmas.

Ypač pastaruosius du metus, nes mūšyje dėl titulo rungtyniavau su Rogeriu Federeriu. Tai buvo du nuostabūs finalai, kuriuose aš sugebėjau triumfuoti. Iškovojau titulą apie kurį ilgai svajojau ir galėjau juo pasidalinti su savo šeima, komanda bei artimaisiais.

Pirmąjį savo mačą žaisiu su J.Wardu, o su juo nesu rungtyniavęs. Prieš nepažįstamą varžovą visuomet reikia gerai pradėti mačą ir neleisti jam pajausti žaidimo ritmo.

Tai bus pirmoji dvikova ant nepaliestos pagrindinių kortų žolės, todėl nekantrauju išbėgti į aikštę. Tai vienas iš ypatingiausių mačų, kuriuos gali sužaisti tenisininkas. Mano varžovas neturės ko prarasti, todėl tikiuosi, kad stadionas bus sausakimšas ir žiūrovai galės pasimėgauti puikiu reginiu.“

N.Džokovičiaus pergalės atveju jis antrame etape greičiausiai susitiks su kitu Didžiosios Britanijos tenisininku Kyle'u Edmundu, o vėliau jam gali tekti žaisti su Milošu Raoničiumi, Davidu Goffinu bei Davidu Ferreru. Šį kartą Šveicarijos maestro potencialiai serbo gali laukti jau pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius