Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 07 28

Novakas Džokovičius: „Zikos virusas nėra pavojingas, todėl tikrai vyksiu į Braziliją“

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius šiuo metu dalyvauja „Rogers Cup“ varžybose Toronte, o trečiadienį pateko į turnyro aštuntfinalį. Serbas pirmame savo mače po nesėkmės Vimbldone nugalėjo Gilles'į Mullerį. Po mačo pirmoji pasaulio raketė patvirtino, dalyvaus Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, nes Zikos virusas nėra toks pavojingas, kaip bandoma parodyti žiniasklaidoje.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Dėl Zikos viruso grėsmės iš olimpinių žaidynių jau pasitraukė Tomašas Berdychas, Karolina Pliskova, Simona Halep, Jiris Vesely ir Aleksandras Dolgopolovas.

„Gavau daugiau informacijos apie Zikos virusą ir ketinu vykti į Rio de Žaneirą. Šis virusas nėra toks pavojingas, kokiu jį bando paversti žiniasklaida, – teigė pirmoji pasaulio raketė. – Žinoma, yra tikimybė jį pasigauti, tačiau manau, kad toks burbulas yra išpūstas dėl kitų priežasčių. Tačiau neketinu į tai pernelyg gilintis. Aš jaučiuosi saugiai, todėl vyksiu rungtyniauti.“

N.Džokovičius birželio mėnesį kartu su Andy Murray buvo išrinktas į ATP žaidėjų tarybą, todėl aptarė ir šiuos pokyčius savo gyvenime:

„Stengiuosi padaryti viską, kad padėčiau savo kolegoms. Noriu būti geras pavyzdys visiems aikštėje ir už jos ribų. Labai myliu šį sportą, o aistrą jam išreiškiu būdamas kortuose.

Esu savo karjeros viršūnėje, todėl mano žodis šiuo metu turi labai daug galios. Stengiuosi tuo pasinaudoti ir mūsų sportui atnešti daug naudos. Rogeris Federeris ilgą laiką buvo tarybos narys, o vėliau joje sėkmingai dirbo ir Rafaelis Nadalis. Labai svarbu, kad joje dalyvautų geriausi pasaulio žaidėjai.

VIDEO: Rogers Cup 2016: trečiadienio apžvalga

Daugiausia kalbame apie tolimesnę ateitį. Galvojame kaip pagerinti sąlygas po dvejų metų arba dar daugiau. Nežinome, ar visi tuo metu dar rungtyniausime, tačiau norime, kad mūsų sporto lauktų šviesi ateitis.

Juk nesame tik tenisininkai. Esame žmonės, kurie nori, kad tenisu dar labiau mėgautųsi ateities kartos.“

Šį sezoną geriausias pasaulio tenisininkas jau iškovojo 6 titulus, tarp kurių ir „Australian Open“ bei „Roland Garros“ trofėjai. Prieš atvykdamas į Kanadą tenisininkas rungtyniavo Vimbldone, kuriame nesėkmę patyrė jau trečiojo etapo susitikime su Samu Querrey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius