Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 27

Pirmoji Vimbldono diena: čempionate startuos R.Federeris ir N.Džokovičius

2014 ir 2015 metais jie „All England Club“ kortuose rungtyniavo finale, o pirmadienį geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris pradeda dar vieną savo kelionę šiame čempionate. Pirma ir trečia turnyro raketė startuos Vimbldone, kuris šiais metais yra jau 130-as istorijoje.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Tradiciškai titulą ginantis tenisininkas pradės čempionatą centriniuose kortuose, todėl N.Džokovičius savo mačą žais 15-ą valandą Lietuvos laiku. Jis savo kelionę Didžiojoje Britanijoje pradės susitikimu su britu Jamesu Wardu. Tai bus pirmasis jų tarpusavio susitikimas.

Geriausias pasaulio tenisininkas siekia iškovoti penktą „Didžiojo kirčio“ titulą iš eilės, o to nepavyko padaryti niekam nuo 1937-1938 metų sezono (Donas Budge'as). Serbas atvyksta į šį turnyrą laimėjęs net 28 mačus iš eilės „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Pirmadienį paskutinis į centrinius kortus žengs septynis kartus varžybų nugalėtojas R.Federeris. Jis susitiks su 51 pasaulio rakete Guido Pella. 34 metų tenisininkas pasirodys „Didžiojo kirčio“ turnyre po to, kai nutrūko jo 65 iš eilės šios serijos čempionatų serija. Šveicaras dėl nugaros traumos buvo priverstas praleisti „Roland Garros“ varžybas. Tai bus pirmasis tenisininkų tarpusavio susitikimas.

Pirmame korte viršų ims gynyba, nes jame susitiks penktasis pagal skirstymą Kei Nishikoris bei australas Samas Grothas. Japonas šiame turnyre geriausiai pasirodė 2014-aisiais, kai pateko į ketvirtąjį varžybų etapą.

Praėjusiais metais jis buvo priverstas pasitraukti iš antrojo čempionato etapo dėl traumos. Šį kartą tenisininko laukia nelengvas kelias, nes trečiame etape jis greičiausiai žais su Notingamo finalistu Pablo Cuevasu, o vėliau gali tekti susidurti ir su Marinu Čilčiumi, Ivo Karlovičiumi ar Borna Čoričiumi.

Pirmadienį „All England Club“ kortuose taip pat išvysime ir šeštą bei devintą turnyro raketę. Savo mačus pirmąją dieną žais ir Milošas Raoničius bei Marinas Čiličius.

Kanados tenisininkas šiame žolės sezone jau žaidė „Aegon Championships“ turnyro finale bei sieks netikėtai nepralaimėti Pablo Carreno Bustai. M.Raoničius 2014-aisiais pateko į Vimbldono pusfinalį, o praėjusiais metais savo pasirodymą Didžiojoje Britanijoje baigė jau trečiame etape.

Tuo tarpu M.Čiličius savo dvikovą žais su 31-erių metų JAV tenisininku Brianu Bakeriu. Kroatas nuo 2008 metų prieš amerikiečius yra iškovojęs 28 pergales iš 29 žaistų mačų.

Pirmąją varžybų dieną turnyrą pradės ir ne vienas kortų šeimininkas: Brydanas Kleinas, Danielis Evansas, Kyle'as Edmundas, Alexanderis Wardas bei Marcusas Willisas.

Daugelio lietuvių dėmesys kryps į M.Williso dvikovą, nes jis susitiks su geriausiu Lietuvos tenisininku Ričardu Berankiu. Britui tai bus šio čempionato debiutas, o jis profesionaliame turnyre nerungtyniavo nuo sausio mėnesio.

Britas J.Wardas taip pat debiutuos Vimbldone, tačiau jo laukia grėsmingas varžovas jau pačiame starte – vienuoliktasis pagal skirstymą Davidas Goffinas.

Vimbldono turnyro nugalėtojui atiteks 2-ų mln. svarų sterlingų piniginė premija bei 2000 ATP reitingo taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius