-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 29

Pusfinalis vertas finalo – Novakas Džokovičius prieš Stanislasą Wawrinką

Praėjusių metų „Australian Open“ turnyro nugalėtojas šveicaras Stanislasas Wawrinka prieš geriausią pasaulio tenisininką serbą Novaką Džokovičių. Šie du tenisininkai rytoj aiškinsis, kas taps Andy Murray varžovu turnyro Melburne finale.
Stanislasas Wawrinka ir Novakas Džokovičius
Stanislasas Wawrinka ir Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žaidimas 2015-ųjų  „Australian Open“

Novakas Džokovičius visus penkis savo mačus iki pusfinalio laimėjo po trijų setų kovos. Serbo varžovai Melburne nebuvo patys stipriausi, tačiau ketvirtfinalyje jam nesugebėjo pasipriešinti ir aštunta pasaulio raketė Milošas Raoničius. N.Džokovičius puikiai išnaudoja savo padavimus, 85 procentai jo pirmų padavimų baigėsi laimėtais taškais. S.Wawrinkos kelias iki pusfinalio buvo kiek sunkesnis, jis pralaimėjo 67 geimus ir atliko beveik dvigubai daugiau neišprovokuotų klaidų (unforced errors) nei N.Džokovičius. Tiesa, šveicaras taip pat demonstravo galingą žaidimą. Per penkis mačus tenisininkas pralaimėjo vos vieną setą, o ketvirtfinalyje užtikrintai įveikė Kei Nishikorį.

Tarpusavio susitikimai

Tarpusavyje šie tenisininkai yra žaidę 22 kartus. Triuškinamą persvarą turi N.Džokovičius. Jis S.Wawrinką yra įveikęs 19 kartų ir pralaimėję vos 3 kartus. Tačiau praėjusiais metais šveicaras „Australian Open“ ketvirtfinalyje įveikė čempiono titulą gynusį N.Džokovičių, o vėliau iškovojo savo pirmąjį „Didžiojo Kirčio“ turnyro trofėjų. Tiesa, paskutiniuose dviejuose susitikimuose pergales gana lengvai šventė N.Džokovičius. Per visą tarpusavio susitikimų istoriją šie tenisininkai keturis kartus dėl pergalės kovėsi penkis setus trukusiuose mačuose.

Patirtis

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius 7 kartus triumfavo „Didžiojo Kirčio“ turnyruose, 4 kartus čempionu jis tapo būtent Melburne. Ilgą laiką tautiečio Rogerio Federerio šešėlyje tūnojęs S.Wawrinka tik pernai laimėjo pirmąjį „Didžiojo Kirčio“ trofėjų ir parodė, kad jis yra pasiruošęs kilti į naujas aukštumas. Kiti jo pasirodymai didžiuosiuose turnyruose nebuvo itin sėkmingi. Du kartus pasiekti ketvirtfinaliai „French Open“ ir Vimbldone bei pusfinalis „US Open“.

Nors šveicaras ir gina čempiono titulą, šio pusfinalio favoritu laikomas Novakas Džokovičius. Vis dėlto serbas žino, kad privalo kuo greičiau pribaigti S.Wawrinką, nes jei įsivels į penkis setus trunkantį mačą, gali likti nemaloniai nustebintas.

VIDEO: Australian Open eksperto žvilgsnis į Wawrinkos ir Džokovičiaus pusfinalio dvikovą

Orakulas.lt prognozė: N.Džokovičius laimės po trijų setų kovos.
Deuce.lt prognozė: N.Džokovičius laimės po keturių setų kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius