-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 13

Remigijus Balžekas: „Ričardui Berankiui arba Sergejui Stachovskiui tai bus paskutinis „Australian Open“ mačas. Todėl kiekvienas bus pasirengęs atiduoti viską“

Ričardas Berankis kartu su savo treneriu Remigijumi Balžeku laisvą dieną po sėkmingai įveiktos „Australian Open“ atrankos nusprendė praleisti žymiajame Melburno zoologijos sode.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis

Geriausias Lietuvos tenisininkas kartu su savo komanda džiaugiasi po dvejų metų pertraukos sugrįžus į pagrindines „Didžiojo kirčio“ varžybas.

Sėkmingai kvalifikaciją įveikęs R.Berankis užsitikrino 35 reitingo taškus ir pagal šios dienos ATP klasifikaciją iš 111-os vietos pakilo į 99-ą. 

– Po pakankamai ilgos pertraukos sugrįžote į pagrindines varžybas. Ko gero, neverta netgi klausti, kokios nuotaikos jūsų stovykloje...

– Nuotaikos tikrai geros. Visgi praėjo nemažai laiko, teko įveikti nemažai sunkių akimirkų ir pagaliau mes vėl čia su kitais garsiausias pasaulio žaidėjais. Oras puikus, žmonės šypsosi. Atmosfera puiki. Tačiau kažkokio ypatingo džiaugsmo nėra, nes mes kol kas įveikėme tik atranką. Netrukus pradėsime naują kovą. 

– Sprendžiant iš rezultato atrankos varžybose sudėtingiausia buvo kovoti antrame rate su amerikiečiu Bradley Klahnu, nors jis ATP klasifikacijoje tik 254-as?

– Iki tol mes šio žaidėjo nebuvome matę ir nieko apie jį nežinojome. Tai apsunkino situaciją. Matėme tik kelis pirmo kvalifikacijos rato jo geimus. Buvo sunku susidaryti nuomonę apie šį žaidėją ir pasirinkti planą. Mače jis puikiai servavo, o Ričardui sunkiai sekėsi priimti. Toje kovoje nugalėtoją nulėmė charakteris.

– Trečias kvalifikacijos mačas kol kas buvo pats geriausias Ričardo naujame sezone. Varžovas nušluotas mažiau nei per valandą. Kas nulėmė tokį įspūdingą žaidimą?

– Ričardo žaidimas buvo išties galingas ir praktiškai be klaidų. Be to P.Capdeville‘as yra daugiau grunto žaidėjas. Jam buvo per sudėtinga susitvarkyti su Ričardo pasiūlytu tempu.

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Stachovskis
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Stachovskis

– Pirmame rate žaisite su Sergejumi Stachovskiu. Ukrainietis Ričardui yra pakankamai gerai pažįstamas varžovas?

– Taip. Tai yra žaidėjas kurį Ričardas kelis kartus yra apžaidęs. Pakankamai gerai žinome kaip reikia kovoti su juo. Svarbiausiai bus įgyvendinti planą. Tačiau nereikia pamiršti, kad tai yra „Didžiojo kirčio“ varžybos ir čia kiekvienas yra pasirengęs atiduoti viską ką gali. 

– Kaip vertinate pagrindinių varžybų burtus?

– Mes nevertiname burtų. Čia susirinko geriausi pasaulio žaidėjai. Tu nori visus nugalėti ir visi nori nugalėti tave. R.Berankiui arba S.Stachovskiui tai bus paskutinis „Australian Open“ mačas. Todėl kiekvienas bus pasirengęs atiduoti viską, kad tik laimėtų tuos tris setus. 

– Kas labiausiai patiko Melburno zoologijos sode?

– Abiems su Ričardu labiausiai patiko liūtai. Gal dar baltasis leopardas buvo nieko, bet liūtai žiauriai geri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius