-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 04

Ričardas Berankis apie pasirengimą naujam sezonui, olimpinius tikslus ir pirmą varžovą

Ričardas Berankis antradienį pradės 2016-ųjų metų teniso sezoną. Geriausias Lietuvos tenisininkas dalyvaus ATP 250 serijos turnyre Katare ir pirmoje kovoje susitiks su žinomu Italijos tenisininku, 29-a pasaulio rakete Andreasu Seppiu. Tai bus trečia abiejų žaidėjų akistata karjeroje. Kol kas visas pergales iškovojo Andy bičiulių vadinamas italas.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Vid Ponikvar nuotr.

R.Berankis tikisi, kad jau pirmoje sezono dvikovoje jam pavyks pasiekti revanšą už skaudų trijų setų pralaimėjimą praėjusiais metais Zagrebe. 25-erių metų lietuvis teigia, kad pasiruošimas naujam sezonui buvo vienas geriausių per pastaruosius metus. 

Kalbėti apie konkrečias reitingo vietas Ričardas, kaip visada, nebuvo linkęs, bet pripažįsta, kad vienas didžiausių prasidedančio sezono tikslų bus Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės. 

Turnyre Katare dalyvaus geriausi pasaulio tenisininkai – Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis, Tomašas Berdychas, Davidas Ferreras. Naują sezoną R.Berankis pradės aukščiausio lygio turnyruose – Dohoje (ATP 250), Melburne („Didysis kirtis“), Sofijoje (ATP 250). 

– Kokie naujo sezono tikslai ir kaip vertinate pasirengimą? 

– Pasiruošimas naujam sezonui buvo geras. Tris savaites ruošėmės Kenijoje. Po to kelios dienos Frankfurte. Dabar jau dirbame Dohoje. Savijauta gera. Artėja naujas sezonas. Vienas iš pagrindinių šių metų tikslų yra patekti į olimpines žaidynes. Na, o kitas uždavinys kilti kiek galiu pasauliniame reitinge.

ATP Val Gardena nuotr./Ričardas Berankis tapo Ortizėjaus turnyro čempionu
ATP Val Gardena nuotr./Ričardas Berankis tapo Ortizėjaus turnyro čempionu

– Praėjusio sezono pabaigoje jautėte kojos skausmus. Ar čiurnos ir pakinklio skausmai jau pamiršti?

– Taip, buvo problemų su pakinkliu. Vėliau skausmas pradėjo eiti į čiurną, bet visa tai išsigydžiau ir pasiruošimo metu jau dėl to problemų neturėjau. Šie skausmai buvo susiję su per dideliu krūviu. Bet dabar jau viskas gerai.

– Pasirengimas šiam sezonui buvo geresnis už ankstesnius, toks pat, o gal prastesnis? Nes teko žaisti beveik iki pat 2015-ų metų pabaigos.

– Tai gal ir yra tas vienintelis dalykas, kad praėjusio sezono pabaiga užsitęsė. Bet šiaip galiu pasakyti, kad pasiruošimas buvo tikrai vienas geresnių. Tikrai geresnis nei praėjusiais metais, nes tada turėjau tik 12-a dienų pasiruošimui. O dabar buvo trys savaitės.

Anksčiau mes nebuvome taip gerai pažįstami su naujais treneriais. Vis dėlto yra skirtumas, kai pradedi nuo nulio ir kai jau gerai pažįsti žmogų. Todėl tikrai galiu pasakyti, kad tai buvo vienas geriausių mano pasirengimų ateinančioms kovoms per pastaruosius porą metų.

– Kas buvo akcentuojama labiausiai ruošiantis naujoms kovoms teniso kortuose?

– Daugiausia dirbome tobulindami mano fizinę formą. Nes pastaruoju metu mano  fizinis pasirengimas buvo nepakankamas. Ir kelis kartus mačų metu man pakišo koją.

@ulysseel nuotr./Ričardas Berankis ir Dirkas Hordorffas
@ulysseel nuotr./Ričardas Berankis ir Dirkas Hordorffas

– Tai yra ištvermė, sprogstamoji jėga, kiti raumenys?

– Viskas bendrai. Nes viskas yra susiję. Tai tarsi ratas. Jeigu trūksta ištvermės, pradingsta ir sprogstamoji jėga, negali pribėgti prie kamuolių. Tai viską stiprinome kartu. Buvo ir keli taktiniai dalykai, kuriuos labiau akcentavome ir, žinoma, techniniai. Manau, kad esame patenkinti pasiruošimu. O greitai ir pamatysime, kokius vaisius atneš tas pasiruošimas.

– Pirmas naujo sezono mačas bus Katare. Dvikova su italu Andreasu Seppiu. Kokiomis nuotaikomis pasitinkate pirmą sezono dvikovą? Ar jaučiate nerimą?

– Gerai pasitinku. Pamenu prieš metus jam pralaimėjau tik po labai atkaklios kovos. Daug priklausys nuo atsiradusių progų ir kaip sugebėsiu jas išnaudoti. Svarbu nekartoti praėjusių metų klaidų. Tada aš paleidau mačą.

– Turnyras Katare yra jūsų vienintelis turnyras prieš „Australian Open“. Ar ne per mažai bus žaidybinės praktikos pradedant „Didžiojo kirčio“ turnyro kovą Melburne?

– Nelabai buvo kito pasirinkimo, nes į Sidnėjų ar Oklando turnyrą patenku tik į atranką. O ten kvalifikacija prasideda jau šeštadienį. Mano mačas antradienį. Tai jeigu pavyksta sėkmingai startuoti Dohoje, nelabai yra galimybių atsidurti kitame žemyne ir ten žaisti atrankoje. Šiemet nusprendėme padaryti lygiai taip pat, kaip ir praėjusiais metais. Sužaidžiu vieną turnyrą, tada skrendam į Melburną ir ruošiamės „Australian Open“ varžyboms.  

– Kataro turnyre žais pirma pasaulio raketė Novakas Džokovičius, ispanas Rafaelis Nadalis. Gal teko jau ruoštis artėjančioms kovoms treniruojantis su šiais žaidėjais?

– Ne neteko. R.Nadalis į Dohą atvyko vėliau. Davidas Ferreras irgi kiek girdėjau atvyko vėliau. Iš geriausiųjų žaidėjų tik pirmadienį treniruosimės su Tomašu Berdychu. O šiaip čia treniruojamės su kitais turnyro dalyviais. Treniruotės geros ir nuotaika gera.  

VIDEO: Andreasas Seppis - Ričardas Berankis Zagreb Open 2015

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius