-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 10

Ričardas Berankis: „Jausmas tikrai puikus. Tai svarbiausia dvejetų pergalė mano karjeroje“

Ričardas Berankis iškovojo vieną įsimintiniausių pergalių karjeroje. Geriausias Lietuvos tenisininkas Hjustone vykstančiame „Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship“ turnyre žaisdamas poroje su rusu Teimurazu Gabašviliu nugalėjo tituluočiausią visų laikų tenisininkų duetą – brolius dvynius Bobą ir Mike‘ą Bryanus.
Ricardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis
Ričardas Berankis ir Teimurazas Gabašvilis / atpworldtour.com nuotr.

Jau dabar legendiniais dažnai vadinami amerikiečiai į turnyrą Hjustone atvyko po triumfo prestižiniame „Masters“ turnyre Majamyje.

36-erių metų dvyniai per karjerą laimėjo net 105-is turnyrus ir 16-a „Didžiojo kirčio“ turnyrų. Šiuo metu antrą vietą pasaulio reitinge užimančių B.Bryano ir M.Bryano pralaimėjimas Hjustone tapo didžiule staigmena, nes R.Berankis ir T.Gabašvilis net nesispecializuoja dvejetų žaidime. Jie apskritai į dvejetų turnyrą Hjustone pateko tik palankiai susiklosčius aplinkybėms. 

Po sensacingos pergalės Lietuvos ir Rusijos atstovų nuotrauka puikuojasi pagrindiniame ATP puslapyje. Džiaugsmo neslepia ir pats R.Berankis. Artėjančią naktį, apie 3-ią valandą Lietuvos laiku, jis su T.Gabašviliu turėtų kovoti dėl patekimo į finalą.

 – Pavyko nugalėti brolius Bryanus, geriausią visų laikų tenisininkų duetą. Kaip pats jaučiatės ir ką galvojat apie šiuos amerikiečius?

 – Jausmas tikrai puikus. Tai svarbiausia dvejetų pergalė mano karjeroje. Nors ir esu vienetų žaidėjas, labai vertinu šį laimėjimą ir tikrai jo nepamiršiu. Broliai Bryanai yra puikūs žaidėjai. Visi jiems jaučia didžiulę pagarbą. Jie iškovojo galybę trofėjų, daugybę sezonų metus baigdavo pirmoje pasaulio reitingo vietoje. Manau, kad už jų duetą geresnių tenisas dar nematė. Tikrai smagu, kad pavyko iškovoti pergalę. 

 – Mačas klostėsi ypač permainingai, pirmame sete broliai turėjo kelias galimybes tašku laimėti setą, bet jomis nepasinaudojo. Kaip manote, kur buvo esminiai momentai, kas nulėmė pergalę prieš penkis kartus šio turnyro čempionus?

US Men's Clay Court Championship nuotr./Bobas ir Mike'as Bryanai
US Men's Clay Court Championship nuotr./Bobas ir Mike'as Bryanai

 – Nugalėtoją nulėmė taškų pradžia. Kaip dažniausiai būna – padavimas ir priėmimas. Ir pirmi du smūgiai po to. Mes siekėme nedaryti klaidų, bet taip pat nenorėjome atiduoti jiems iniciatyvos. Tai padaryti nelengva prieš tokius žaidėjus, bet mums tikrai viskas pavyko.  

 – Ar tokios pergalės dvejetų varžybose gali padėti ir vienetų kovose?  

 – Žinoma. Kiekviena pergalė prisideda prie žaidėjo pasitikėjimo.

 – Kodėl žaidžiate poroje su Teimurazu. Esat pažįstami vienas su kitu?  

 – Mes pradedame grunto sezoną, todėl labai svarbu kuo daugiau praktikos varžybose, kad greičiau prisitaikytume prie naujos dangos. Tiek aš jam, tiek jis man buvome vienintelis variantas tikintis patekti į dvejetų varžybas. Bet mūsų reitingo neužteko ir mes buvome pirmi už pagrindinių varžybų dalyvių brūkšnio. Tačiau viena pora išsibraukė ir mes ją pakeitėm. Su Teimurazu pažįstami esam seniai, bet pirmą kartą dalyvaujam dvejetų turnyre kartu. Ir va taip gavosi, kad nugalėjom brolius Bryanus. Smagu (šypsosi).

 – Pusfinalyje žaisite su trečia pagal skirstymą pora – Robertu Lindstedtu ir Jurgenu Melzeriu. Ką žinote apie šiuos varžovus?

 – Apie juos nieko nežinau. Dvejetų žaidėjai man yra gerokai mažiau pažįstami. 

„Instagram“ nuotr./Ričardas Berankis ir Donatas Motiejūnas
„Instagram“ nuotr./Ričardas Berankis ir Donatas Motiejūnas

 – Turnyre Hjustone jūsų palaikyti buvo atvykęs ir vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Donatas Motiejūnas. Ar teko pasidalinti su juo teniso subtilybėmis? 

 – Donatas yra labai malonus žmogus. Smagu, kad atvyko manęs palaikyti. Aš jam papasakojau apie savo sporto šaką, jis man apie krepšinio virtuvę. Mūsų sporto šakos yra labai skirtingos. Buvo įdomu. Bet dabar labai noriu jam palinkėti sveikatos. Visiškai pasveikti. Jis yra stipraus charakterio žmogus. Viskas bus gerai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius