-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 13

Ričardas Berankis: „Šio sezono tikslas – pirmas 50-tukas ir aukščiau“

Jau po kelių dienų Lietuvos teniso istorija atvers dar vieną naują puslapį. Pirmą kartą mūsų šalies atstovas su geriausiais planetos tenisininkais kausis „Australian Open“ teniso turnyre. Ričardas Berankis pirmo rato varžovą sužinos penktadienį. 20-metis tenisininkas pasidžiaugė, kad vėl turėjo galimybę treniruotis su Rogeriu Federeriu. R.Berankis patenkintas sezono pradžia ir atskleidė šio sezono tikslą.
Ričardas Berankis
R.Berankis reitinge / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Kaip jautiesi prieš „Australian Open“ turnyrą? Kaip vyksta pasirengimas? – tinklaraštis vasaraopen.blogas.lt paklausė R.Berankio.

Jaučiuosi gerai. Tačiau lietus čia, Melburne, trukdo treniruotėms. Bet, kaip sakoma, kiek galime, tiek išspaudžiame iš tų kortų. Dirbame, stengiamės, kol kas viskas puiku.

– Kiek laiko pavyksta praleisti treniruotėse?

Valandą ar pusantros. Šiandien treniravomės su Federeriu. Uždaruose kortuose gavome aikštę. Žaidėme keletą valandėlių. Išties puiku treniruotis su tokiu žaidėju.

– R.Federeris ne taip seniai viename interviu apgailestavo, kad pasaulyje šiuo metu nėra jaunų tenisininkų, kurie veteranams iškarštų kailį. Gal žinai, kodėl jis nepaminėjo jauno žaidėjo iš Lietuvos?

Mes su juo labai draugiškai kalbamės. Dar prieš keletą dienų bendravome. Taip, buvo toks interviu, kad nėra jaunų žaidėjų. Bet aš, kaip sakoma, jau nebe „teenageris“ (jaunuolis – red. past.) Savo interviu jis turėjo omenyje, kad šimtuke nėra jokio žaidėjo iki 20 metų. Teniso lygis dabar yra pakilęs daug daugiau negu anksčiau. Todėl ir situacija yra tokia, kad jaunimui labai sunku prasimušti į pirmą šimtuką.

– Kokį tikslą išsikėlei „Australian Open“ turnyre? Tikriausiai viskas stipriai priklauso nuo burtų?

Sunku pasakyti. Tikslas – kuo geriau sužaisti. Juk čia susirinko stipriausi tenisininkai. Bet, kaip ir pats sakote, daug kas priklauso nuo burtų. Žiūrėsime.

– Ar esi patenkintas, kad nereikės žaisti kvalifikaciniame etape?

Taip, labai. Daug geriau yra atvažiuoti į pagrindines varžybas. Geriau per kvalifikacijos dienas treniruotis nei žaisti mačus.

– Iškovojai penkias pergales, patyrei dvi nesėkmes. Kaip vertini sezono pradžią?

Vertinu labai gerai. Juk buvo pertrauka. Pirmajame turnyre įveikiau kvalifikaciją ir tik antrame rate pralaimėjau tikrai aukšto lygio žaidėjui (F.Mayeriui – red. past.) Trečiame sete netgi ilgai pirmavau. O kitame turnyre gal truputį nepasisekė burtai. Andrejevas yra labai aukšto lygio žaidėjas. Buvo sunkus mačas, antrame sete trūko tik taško. Neišnaudojau galimybės. Bet pradžią vertinu optimistiškai.

– Pernai dalyvavai 20-yje turnyrų. Kokie planai šiemet? Juk nuo to irgi labai daug kas priklauso.

Planai panašūs, bet čia jau geriausia būtų su Remigijumi (treneris Remigijus Balžekas – aut. past. ) kalbėti.

– Praėjusio sezono tikslas buvo pirmas ATP reitingo šimtukas. Nors dėl ligos teko praleisti nemažai laiko, vis tiek pasiekei savo. Smalsu sužinoti šio sezono tikslą?

Šiemet smagiausia būtų patekti į 50-tuką ir aukščiau. Toks šio sezono tikslas. O kaip tai seksis pasiekti – matysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius