-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 26

Ričardo Berankio treneris: „Olimpinės žaidynės – didelis kitų metų tikslas“

Ričardas Berankis gerokai anksčiau baigs šių metų teniso sezoną nei praėjusį ir skirs ypatingą dėmesį pasiruošimui kitiems metams. Vienas iš svarbiausių 25-erių metų Lietuvos tenisininkų tikslų – patekti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
Ričardas Berankis ir Dirkas Hordorffas
Ričardas Berankis ir Dirkas Hordorffas / @ulysseel nuotr.

72-ą vietą pasaulio reitinge užimančio R.Berankio treneris Dirkas Hordorffas pareiškė, kad jo auklėtiniui dabar svarbiausia yra sėkmingai pabaigti likusį varžybų mėnesį ir tuomet padaryti labai stiprų ir gerą pasiruošimą 2016-iems metams. Anot teniso specialisto iš Vokietijos, būtent užsitęsęs praėjęs sezonas atsiliepė R.Berankio žaidimui grunto sezone. 

D.Hordorffas deuce.lt sutiko papasakoti apie R.Berankio ateities planus ir siekius. 

– R.Berankis pasauliniame reitinge artėja prie karjeros rekordo. Ar esate patenkintas jo užimama vieta ATP klasifikacijoje?

– Esamas reitingas kalba apie pasiektus rezultatus. Tačiau reitingas neparodo potencialo. Tenise  kiekvieną  savaitę privalai viską įrodyti iš naujo. Visa kita, kas buvo pasiekta, jau lieka istorija. Kiekvieną savaitę turi būti sveikas, stiprus fiziškai bei psichologiškai, ir vėl kovoti. Geras būsi ne dėl praeityje sužaistų mačų, o kaip sužaisi ateinantį mačą. 

– Ką Jums reiškia R.Berankio žaidimas Vimbldone, ture Jungtinėse Amerikos Valstijose?  

– Ričardas sužaidė gerą mačą Vimbldone. Labai solidžiai atrodė Jungtinių Amerikos Valstijų ture. Atlantoje ir Vašingtone pasiekė ketvirtfinalius ir nugalėjo labai stiprius oponentus. Pralaimėjo tik Johnui Isneriui, kuris yra Top 10 lygio žaidėjas. „US Open“ turnyre jis po atkaklios kovos nugalėjo pirmą Portugalijos raketę Joao Sousą. Akistatoje su 15-a pasaulio rakete Davidu Goffinu setais pirmavo 2:1, tačiau labai gaila, kad likusiems dviems setams Ričardui neužteko jėgų. Šie mačai parodė, kad Ričardas tikrai gali žaisti tokio lygio tenisą.

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis

– Kaip ilgai šiame sezone dar žais Ričardas ir, kokie turnyrai jo laukia? 

– Ričardas kartu su Raineriu Schuttleriu dalyvaus turnyruose Šendžene ir Pekine, Taškente. Vėliau, greičiausiai, bus turnyras Maskvoje, kur praėjusiais metais Ričardas pasirodė sėkmingai. Galvoju, kad jis žais iki lapkričio mėnesio. Tada turės atostogų ir tuomet jo jau lauks sunkus fizinis pasirengimas naujam sezonui.

Galvoju, kad fizinio pasirengimo stovyklą pradėsime nuo lapkričio 16-os iki lapkričio 30 dienos. Taip pat dar jam gali tekti sužaisti kelis klubinius teniso mačus Prancūzijoje, kad nenutoltų žaidimo jausmas. Na, o gruodžio mėnesį Dohoje kartu su Janko Tipsarevičiumi planuojame treniruočių stovyklą. 

– Vadinasi šiemet Ričardas sezoną baigs gerokai anksčiau nei praėjusiais metais. 2014-ų metų sezono pabaigoje jis sužaidė labai daug mačų „Challenger“ turnyruose, iškovojo pergalių ir pririnko reitingo taškų.

– Taip, praėjusiais metais jis žaidė vos ne iki gruodžio mėnesio, bet, manau, kad tai pasiteisino, nes jis pateko į „Australian Open“ turnyrą. Tačiau ateinančiais metais Ričardas sunkiai kovos dėl patekimo į olimpines žaidynes, todėl šiemet mes darome pertrauką mėnesiu anksčiau. Taip, mes aukojame gerai sužaistus turnyrus, bet nemažiau svarbu gerai pasiruošti naujam sezonui. 

Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis ir Dirkas Hordorffas
Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis ir Dirkas Hordorffas

Praėjusiais metais jis iš esmės neturėjo laiko normaliam pasirengimui.   Visa tai atsiliepė  šiame sezone. Kovą, balandį, gegužę jis nepasiekė pergalių ir aš nujaučiau, kad taip gali būti. 

– Koks buvo ir yra šio sezono tikslas ir, kokie pagrindiniai uždaviniai kitais metais?

– Kitų metų tikslas – gerai sužaisti visą sezoną ir patekti į olimpines žaidynes. Olimpinės žaidynės yra didelis Ričardo tikslas. Mums jau nelabai rūpi, kokią poziciją užimsime šių metų reitinge. Ričardas turėtų išlikti šimtuke. 

Mes tikimės, kad kitais metais jis galės demonstruoti gerą žaidimą ir minėtais mėnesiais, o tai jam suteiks galimybę, šansą patekti į olimpines žaidynes. Tai gali būti paskutinės olimpinės žaidynės į kurias bus įmanoma patekti pagal reitingo taškus. Žaisti olimpinių žaidynių teniso turnyre yra didelis prestižas. 

Tenisas yra viena seniausių olimpinių žaidynių sporto šakų. Masinės televizijos transliacijos, labai didelis aistruolių dėmesys. Na, o Lietuva dar niekada neturėjo savo tenisininko olimpinėse žaidynėse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius