Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 28

Septinta „Roland Garros“ diena: Kelionę link titulo tęs geriausias pasaulio tenisininkas

Šeštadienį Paryžiuje įvyks septyni „Roland Garros“ turnyro susitikimai, nes apie savo pasitraukimą iš varžybų pranešė Rafaelis Nadalis. Į kitą etapą net nežengęs į aikštę pateko Marcelas Granollersas, o šiandien Prancūzijos kortuose išvysime Novaką Džokovičių, Ernestą Gulbį, Jo-Wilfriedą Tsongą, Tomašą Berdychą bei Davidą Ferrerą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

N.Džokovičius (ATP-1) – A.Bedene (ATP-66)

Tarpusavyje tenisininkai susitiko vieną kartą, o pergalę šventė pirmoji pasaulio raketė. Serbas siekia dešimtąjį kartą karjeroje patekti į ketvirtąjį „Roland Garros“ etapą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aljazas Bedene
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aljazas Bedene

N.Džokovičius šiame turnyre, kol kas, nepralaimėjo nė vieno seto, o praėjusiame mače iškovojo savo 50-ą pergalę „French Open“ varžybose.

Geriausias pasaulio tenisininkas yra vienas iš trijų sportininkų Atvirojoje eroje, kurie iškovojo bent 50 pergalių visuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Jis prisijungė prie garbingo Serenos Williams ir Rogerio Federerio klubo.

Jei N.Džokovičiui šiemet pavyks pasiekti Atvirojo Prancūzijos čempionato ketvirtfinalį, jis taps pirmu tenisininku istorijoje, turnyruose uždirbusiu 100 milijonų JAV dolerių.

Primename, kad Atvirasis Prancūzijos čempionatas yra vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kurio N.Džokovičiui dar nėra pavykę laimėti. Apskritai pirmoji pasaulio raketė kolekcijoje turi 11-a šios serijos titulų.

A.Bedene trečiąjį „Didžiojo kirčio“ turnyro etapą pasiekė pirmą kartą savo karjeroje. Šiame „Roland Garros“ čempionate jis iškovojo ir savo pirmąją Paryžiaus varžybų pergalę.

Geriausią šio sezono rezultatą britas pasiekė Čenajaus turnyre, kur pasiekė pusfinalį, tačiau jame nusileido Borna Čoričiui. A.Bedene bandys savo aštuntuoju bandymu nugalėti pirmojo dešimtuko tenisininką.

J.W.Tsonga (ATP-6) – E.Gulbis (ATP-80)

Tai bus šeštasis tenisininkų tarpusavio mačas, o, kol kas, tris pergales yra iškovojęs sportininkas iš Prancūzijos. Tai bus pirmoji jųdviejų dvikova ant grunto dangos.

tsonga-v-baghdatis-2016-roland-garros-mens-highlights-r2
tsonga-v-baghdatis-2016-roland-garros-mens-highlights-r2

J.W.Tsonga siekia patekti į ketvirtąjį „Roland Garros“ etapą penktus metus iš eilės. Praeitame mače prancūzas trečią kartą savo karjeroje sugebėjo atsitiesti po to, kai setais atsiliko rezultatu 0:2.

Pergalė prieš Marcosą Baghdatisą jam taip pat buvo jubiliejinė. Jis „Didžiojo kirčio“ turnyruose jau laimėjo 100-ą kartų. Tenisininkas tapo tik trečiuoju prancūzu, kuriame pavyko tai pasiekti.

Praėjusiais metais jis pakartojo savo geriausią pasirodymą „French Open“ turnyre ir pasiekė pusfinalį.

E.Gulbis sieka trečią kartą savo karjeroje iškovoti kelialapį į ketvirtąjį „Roland Garros“ varžybų ratą. 2014-ais metais latvis nukeliavo net iki pusfinalio, tačiau jame krito prieš Novaką Džokovičių. Tuomet jis buvo pakilęs net iki dešimtosios reitingo vietos, o šį turnyrą pradėjo būdamas 80-as.

Tais metais Paryžiuje E.Gulbis nugalėjo tuo metu ketvirtą pagal skirstymą Rogerį Federerį bei šeštąją turnyro raketę Tomašą Berdychą, todėl latvio šiame mače nurašyti tikrai negalima.

T.Berdychas (ATP-8) – P.Cuevasas (ATP-27)

Čekijos tenisininkas prieš urugvajietį žaidė vieną sykį ir patyrė pralaimėjimą.

„Scanpix“ nuotr./Tomašas Berdychas
„Scanpix“ nuotr./Tomašas Berdychas

T.Berdychas Paryžiuje siekia į ketvirtąjį varžybų ratą prasibrauti šeštą kartą savo karjeroje. Praėjusiais metais jis tame pačiame ketvirtame etape pralaimėjo J.W.Tsongai.

Geriausiai „French Open“ čempionate čekas pasirodė 2010-ais metais, kai pirmą kartą pateko į „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalį. Tačiau jame jis pralaimėjo Robinui Soderlingui.

Iš 12-os karjeros titulų T.Berdychas ant grunto dangos iškovojo du trofėjus. Čekas pirmame reitingo dešimtuke laikosi nuo 2010-ų metų liepos mėnesio, o skirstymą visuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose turi dar nuo 2005-ų metų.

P.Cuevasas siekia tapti pirmuoju Urugvajaus tenisininku, kuris pateko į ketvirtąjį „Didžiojo kirčio“ varžybų etapą nuo 1999-ų metų. Jis jau pasiekė savo geriausią karjeros rezultatą šios serijos čempionatuose.

Urugvajaus atstovas yra vienas iš trijų tenisininkų, kurie šį sezoną triumfavo bent jau dviejuose turnyruose ant grunto dangos.

D.Thiemas (ATP-15) – A.Zverevas (ATP-41)

Ko gero, įdomiausia dienos dvikova, kurioje A.Zverevas sieks pirmą kartą laimėti prieš D.Thiemą trečiajame jų tarpusavio mače.

„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas
„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas

D.Thiemas prieš atvykstant į „Roland Garros“ turnyrą A.Zverevą nugalėjo Nicos turnyro finale ir iškovojo trofėjų. Abu šie sportininkai yra dalyvavę Paryžiaus jaunimo varžybose ir abu patyrė nesėkmes finale.

Austrijos ir Vokietijos tenisininkai „French Open“ čempionate jau pasiekė savo geriausius karjeros rezultatus. Prieš atvykstant į Paryžių D.Thiemas Nicoje iškovojo ir savo 100-ąją karjeros pergalę.

D.Thiemas šį sezoną laimėjo net 22-u mačus ant grunto dangos. Be savo dviejų iškovotų titulų jis taip pat žaidė Miuncheno varžybų finale bei Rio de Žaneiro čempionato pusfinalyje.

Kovo mėnesį austras buvo pakilęs į karjeros aukščiausią – 13-ą vietą pasaulio reitinge, o „Roland Garros“ turnyre yra 15-a raketė.

A.Zverevas gali tapti jauniausiu „Roland Garros“ ketvirtojo etapo dalyviu nuo N.Džokovičiaus pasiekimo 2006-ais metais. Vokietis prieš pirmojo dvidešimtuko tenisininkus yra laimėjęs septynis mačus iš 20-ies.

Kiti šeštadienio „Roland Garros“ susitikimai:

D.Ferreras (ATP-11) – F.Lopezas (ATP-23);

D.Goffinas (ATP-13) – N.Almagro (ATP-49);

R.Bautista-Agutas (ATP-16) – B.Čoričius (ATP-47).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius