-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Stebuklas neįvyko: L.Mugevičius Daviso taurės starte neprilygo bosnių lyderiui

513-oji pasaulio raketė Lukas Mugevičius Daviso taurės starte stebuklo nesukūrė. Pirmoje savo dvikovoje prieš pirmo ATP šimtuko tenisininką 21-erių metų lietuvis tik retkarčiais sublizgėdavo gražiomis atakomis, kurių, deja, penktadienį neužteko. Pirmoje Daviso taurės akistatoje Vilniuje L.Mugevičius 2:6, 2:6, 3:6 nepasipriešino Bosnijos ir Hercegovinos lyderiui Damirui Džumhurui.
Lukas Mugevičius
Lukas Mugevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Po pirmo Daviso taurės mačo Bosnija ir Hercegovina prieš Lietuvos tenisininkus pirmauja 1:0.

Jau pačioje susitikimo pradžioje D.Džumhuras įtikinamai laimėjo varžovo padavimus. Visgi Lukui pavyko atsakyti tuo pačiu ir išsiveržti į priekį 2:1. Tačiau tuo stebuklai ir baigėsi – 73-ioji pasaulio raketė puikia gynyba pelnė penkis geimus iš eilės ir setą.

Po pralaimėto seto 21-erių lietuvis apleido kortą, o jam įkandin nusekė ir rinktinės fizinio rengimo treneris Jonas Simoneit.

Nors sugrįžęs L.Mugevičius traumos ženklų nerodė, antroje mačo dalyje bosnių lyderis D.Džumhuras varžovui nesuteikė nė vienos „break point’o“ galimybės, o pats dukart perpratęs lietuvio padavimus antrą setą laimėjo identišku rezultatu – 6:2.

Paskutiniame sete klostėsi jau apylygė kova, tačiau rezultatui esant 2:2 D.Džumhuras šovė į priekį 4:2, o vieno „break point’o“ persvaros bosniui pilnai užteko.

513-ą vietą pasaulio reitinge užimančiam L.Mugevičiui tai buvo pirma dvikova prieš pirmo ATP šimtuko narį karjeroje.

Primename, jog šį savaitgalį Lietuva su Bosnija ir Hercegovina kaunasi dėl vietos Daviso taurės Europos/Afrikos zonos I grupėje. Šioje grupėje Lietuva žaidė tik kartą, tuo tarpu bosniai taip toli dar niekad nėra nukeliavę.

Šį vakarą įvyks ir antras Daviso taurės mačas – pirmoji Lietuvos rinktinės raketė Laurynas Grigelis susitiks su 154-ąja pasaulio rakete Mirza Basičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius