-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 12

Svarbiausiame metų „Barclays ATP World Tour Finals“ teniso turnyre karaliavo Novakas Džokovičius

Londone pirmadienio naktį pasibaigė svarbiausias metų teniso turnyras – „Barclays ATP World Tour Finals“, kuriame varžėsi aštuoni pajėgiausi šio sezono ATP reitingo žaidėjai. Pagrindinį turnyro laimėjimą – 2 milijonus iš 6 mln. JAV dolerių prizų fondo nusiskynė antroji pasaulio reketė serbas Novakas Džokovičius.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per daugiau kaip 1,5 valandos vykusį finalą serbas N.Džokovičius 6:3, 6:4 nugalėjo lyg ir favoritu laikytą pirmąją planetos raketę ispaną Rafaelį Nadalį.

Pirmame sete lemiamą persvarą Serbijos tenisininkas įgijo laimėjęs varžovo padavimą esant rezultatui 4:3. Tuo tarpu antrame N.Džokovičius iškart išsiveržė į priekį ir neleido R.Nadaliui pagalvoti apie galimybę išlyginti situaciją.

Serbas apgynė praėjusiais metais iškovotą nugalėtojo titulą. Tai buvo jau 22-oji Serbijos tenisininko pergalė iš eilės po triumfo atvirajame JAV teniso čempionate.

Finalininkų tarpusavio mačų istorijoje ispanas dabar pirmauja prieš serbą 22:17.

„Aš neturėjau galimybės įveikti puikiai žaidusio Novako Džokovičiaus. Man šis sezonas buvo emocingiausias po praėjusiais metais patirtos traumos ir sugrįžimo į kortus“, – po varžybų teigė R.Nadalis.

R.Nadalis į baigiamąjį sezono turnyrą buvo patekęs jau devintą kartą, tačiau iki šiol nė karto jame netapo čempionu.

Tuo tarpu N.Džokovičiui tai jau trečiasis ATP „World Tour Finals“ trofėjus  - jis triumfavo 2008, 2012, 2013 metais. Beje visuose trijuose finaluose serbas nepralaimėjo nė vieno seto.

„Sveikinimai Rafaeliui su puikiu sezonu ir pirma vieta pasaulio reitinge. Dėkoju Londonui, kad jis priėmė lemiamas metų teniso kovas – ačiū, kad net ne tik per vienetų, bet ir dvejetų varžybas nebuvo tuščių vietų“, – kalbėjo N.Džokovičius.

Pirmoji pasaulio reketė R.Nadalis šeštadienį prasibrovė į baigiamojo ATP metų turnyro finalą, pusfinalyje 7:5, 6:3 įveikdamas Šveicarijos tenisininką Rogerį Federerį.

Ispanas R.Federerį nugalėjo 22 kartą karjeroje, tačiau pirmą kartą tai padarė finaliniame metų turnyre. Be to, tai buvo ketvirtoji šių tenisininkų akistata šiais metais – visas keturias pergales iškovojo R.Nadalis.

Antruoju šio baigiamojo metų turnyro finalininku vėlų praėjusio sekmadienio vakarą tapo serbas N.Džokovičius – jis 6:3, 6:3 įveikė šveicarą Stanislą Wawrinką. Tai buvo 14-oji N.Džokovičiaus pergalė prieš S.Wawrinką iš eilės. Paskutinį kartą šveicaras N.Džokovičių buvo įveikęs 2006 metais.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius