Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 01

Titulo gynybai pasiruošęs Andy Murray: „Novaką įmanoma nugalėti“

Titulus skinantis geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius pirmą kartą po trejų metų pertraukos sugrįžta į „Mutua Madrid Open“ turnyrą. Nors netikėtai antausį prieš kelias savaites Monte Karle gavęs 28-erių metų serbas bus pasiruošęs visus šluoti iš kelio, Andy Murray tiki, kad pirmoji pasaulio raketė gali būti įveiktas ir Madride.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Prieš kelias savaites vykusiame „Rolex Masters“ turnyre N.Džokovičius patyrė fiasko, kai jau antrame etape nusileido į pirmą ATP penkiasdešimtuką nepatenkančiam Čekijos tenisininkui Jiri Vesely. Tai buvo vos antra jo nesėkmė šiame sezone. Pirmą kartą serbas dėl akių infekcijos buvo priverstas pasitraukti iš Dubajaus turnyro ketvirtfinalio prieš Feliciano Lopezą.

Anksti kritęs N.Džokovičius atvėrė kelią devintam Rafaelio Nadalio Monte Karlo titului. Puikią grunto sezono pradžią Ispanijos tenisininkas pratęsė laimėjęs taip pat devintą trofėjų „Barcelona Open“ turnyre.

Rafa kitą savaitę gali iškovoti jubiliejinį – 50-ą – titulą ant grunto. Statistika išduoda, kad tą jis gali laisvai padaryti, juolab kad Madrido „Masters“ turnyro finale jis per pastaruosius septynerius metus žaidė net šešis kartus. Vis dėlto penktoji pasaulio raketė pernai dvikovoje dėl taurės nusileido geriausiam Didžiosios Britanijos tenisininkui Andy Murray, kuriam tai buvo pirmas „Masters“ trofėjus, iškovotas ant grunto aikštelių.

VIDEO: ATP Mutua Madrid Open Final 2015 - Andy Murray v Rafael Nadal highlights

Nors A.Murray šis sezonas yra banguotas, antroji pasaulio raketė tiki, kad 11-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas N.Džokovičius gali būti įveiktas Madrido turnyre, kuris prasidės jau sekmadienį.

„Niekas nėra nenugalimas, – tvirtino 28-erių britas. – Žinoma, Novako pastovus žaidimas šiame sezone tą gali apsunkinti, tačiau jis gali būti įveiktas.“

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Milošą Raoničių
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Milošą Raoničių

„Iš Novako klaidų gali nesitikėti, todėl vis daugiau ir daugiau vyrukų bando taškus laimėti kaip įmanoma greičiau. Prieš jį turi būti paruošęs kelis žaidimo planus, jei kartais vienas nepasiteisintų. Labai svarbu jį priversti spėlioti ir korte pasijausti nepatogiai.“

Tuo tarpu prie N.Džokovičiaus, R.Nadalio ir A.Murray prisijungs ir geriausiu visų laikų tenisininku tituluojamas Rogeris Federeris.

17-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas sezono pradžioje ketino pataupyti jėgas ir praleisti Madrido „Masters“ turnyrą, tačiau po „Australian Open“ čempionato patirtos traumos ir Majamyje užpuolusio skrandžio viruso 34-erių šveicaro planai susijaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius