-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 29

Tomašas Berdychas Vimbldone startavo pergalingai

Tomašas Berdychas savo kampaniją Vimbldone atidarė ne itin lengva pergale. Geriausias Čekijos tenisininkas, kurio dvikova dėl lietaus buvo nutraukta antradienį, pirmame čempionato etape etape 7:6 (7:5), 5:7, 6:1, 7:6 (7:4) nugalėjo 74-ą vietą ATP reitinge užimantį 31-erių metų kroatą Ivaną Dodigą.
Tomašas Berdychas
Tomašas Berdychas / „Scanpix“ nuotr.

Dvintoji pasaulio raketė T.Berdychas I.Dodigą patiesė antrą kartą iš tiek pat galimų.

Pirmojo Vimbldono etapo dvikovoje T.Berdychas atliko 14-a neliečiamų padavimų, iššovė 54-is smūgius be atsako ir padarė 24-ias neišprovokuotas klaidas.

T.Berdychas Vimbldone dalyvauja tryliktą kartą iš eilės. Geriausias jo rezultatas čia – 2010 metais pasiektas finalas. Tai buvo vienintelis kartas Čekijos tenisininko karjeroje, kai jis žaidė „Didžiojo kirčio“ turnyro finale.

Per visą savo karjerą T.Berdychas laimėjo 12 ATP serijos titulų. Vienintelį trofėjų ant žolės geriausias Čekijos tenisininkas iškovojo 2007 metais Halėje.

Pergalę trečiadienį iškovojusi devintoji pasaulio raketė užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir 50 tūkstančių svarų sterlingų. Antrame Vimbldono čempionato etape 30-ies metų čekas susikaus su vokiečiu Benjaminu Beckeriu, kuris 6:3, 6:3, 6:1 įveikė Argentinos tenisininką Facundo Bagnisą.

I.Dodigas Vimbldone žaidė pirmą kartą nuo 2013 metų. Tąkart Londone Kroatijos tenisininkas pasiekė geriausią savo rezultatą „Didžiojo kirčio“ turnyre, kai iškopė į aštuntfinalį.

74-ą vietą ATP reitinge užimantis I.Dodigas per savo karjerą pirmo dešimtuko tenisininkus yra įveikęs keturis kartus iš 27-ių mėginimų, tačiau iš pastarųjų 17-os dvikovų laimėjo viso labo vieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius