Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 08 22

Ričardas Berankis ryškus „US Open“ kvalifikacijos favoritas

Ričardas Berankis pademonstravo puikų žaidimą ir po 16 pergalių serijos iš 20 galimų liepos mėnesį pagaliau sugrįžo į pirmą ATP reitingo šimtuką. Pagaliau! Netrukus Lietuvos tenisininkas stos į kovą paskutiniame 2012 metų „Didžiojo kirčio“ čempionate. Gaila, kad 89-ą vietą pasaulio reitinge užimantis R.Berankis turės įveikti kvalifikaciją, tačiau akivaizdu, jis atrankoje vienas pagrindinių favoritų.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

I Niujorką Ričardas atvyko po galingos treniruočių stovyklos Floridoje, kur kartu su Remigijumi Balžeku dirbo maksimaliai.

„Viską, nuo pratimo iki pratimo pavyko daryti šimtu procentų, – trumpoje žinutėje rašė R.Berankis. – Labai džiaugiuosi, kad viskas taip pavyko.“

100-as procentų, tokio skaičiaus šiemet dar nebuvo. 

„Puikiai padirbėjome fiziškai ir šlifavome kai kuriuos žaidimo elementus, kurie trukdė žaisti dar geriau, – pasirengimo etapą „US Open“ varžyboms vertino treneris R.Balžekas. – Šiaip viskas atrodo gerai. Esame pasirengę kovai.“

Daugelis žaidėjų ištraukus burtus, ko gero, žiūri ir vertina juos, tačiau to tikrai neverta daryti trečiam pagal skirstymą kvalifikacijoje Lietuvos tenisininkui. Nors jis to niekada ir nedaro.

Jeigu bijai, tada burtai visada gali atrodyti pavojingi, jeigu ne, tai visus tris varžovus galima tiesiog sunešioti – Maxime‘ą Texeirą, Robertą Farah ir Dustiną Browną. Pirmiausia bus sunku jiems ir tik po to Ričardui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Maxime'as Teixeira
AFP/„Scanpix“ nuotr./Maxime'as Teixeira

Pirmame atrankos rate Ričardas kovos su prancūzu Maxime‘u Teixeira. Šiame mače 211-ą vietą pasaulio reitinge užimančio tenisininko sėkmė priklausys nuo Ričardo malonės. Abu jau buvo susitikę praėjusiais metais Prancūzijoje. Tuomet R.Berankis užtikrintai laimėjo mačą nors pirmaudamas po pirmo seto, antrame sete atsiliko 1:3. M.Teixeira tame mače laimėjo tiek kiek leido jam laimėti Ričardas. Netrukus rezultatas tapo 5:3 ir.... du setai, keturis kartus laimėti varžovo padavimai, pergalė taškais 65:48.

M.Teixeira gali žaisti ant kietos dangos, tačiau jis kur kas geriau jaučiasi kai varžybos vyksta po stogu, o ne lauke. „US Open“ kortuose stogo nebus, vadinasi bus sunku. Lažybų kontoros apskritai prancūzo šansus vertina menkai.

Toliau nuspėti galimus varžovus kiek sudėtingiau, tačiau sunkiausia kvalifikacijoje gali būti antro rato akistata su Robertu Farahu (ATP 169). Su šiuo žaidėju Ričardo keliai Niujorke turėjo susikirsti dar praėjusiais metais. Kolumbijos tenisininkas demonstruoja gerą sportinę formą ir pirmame rate susitiks su austru Martinu Fisheriu (ATP 235).

Prieš savaitę R.Farah žaidė „Challenger“ serijos turnyro finale. Šis žaidėjas praėjusiais metais sėkmingai įveikė „US Open“ kvalifikaciją ir pirmame pagrindinių varžybų rate laimėjo pirmus du setus prieš Nicolasą Mahut, tačiau galiausiai turėjo pripažinti varžovo pranašumą.

R.Farah turi gerą padavimą, mėgsta kietą dangą ir gerai žaidžia iš oro. Kolumbijos tenisininkas šiuo metu demonstruoja bene geriausią tenisą vienetų varžybų karjeroje, o dvejetuose jis užima 63-ią vietą. Tai irgi iškalbingas faktas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dustinas Brownas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dustinas Brownas

Lemiamas kvalifikacijos mūšis galimas prieš Dustiną Browną. Dreddy‘is kietas, bet dar prieš trejus metus gavo į skudurus nuo Ričardo. Laukinis D.Browno žaidimas yra palankus Ričardui, todėl čia didelės intrigos neturėtų būti. Su rimtais varžovais, kai pradeda nesisekti, šis tenisininkas pats save sunaikina.

D.Brownas šiemet ant kietos dangos lauke sužaidė vos du mačus ir abu pralaimėjo. Ričardas ant šios dangos spėjo sužaisti jau 23 mačus ir laimėjo 16-a kartų. Vokietijos atstovas mėgsta gruntą, todėl abejonių ar jam apskritai pavyks pasiekti lemiamą kvalifikacijos ratą yra tikrai nemažai.

Žinoma, kiekvienas iš 128-ių kvalifikacijoje dalyvaujančių žaidėjų yra alkanas ir kovos iš visų jėgų, nes tai paskutinis metų teniso turnyras kuriame susirinko šimtai geriausių pasaulio žaidėjų. Tai taip pat ir didžiulė teniso šventė.

Tačiau 87 procentai Deuce apklausoje dalyvavusių teniso gerbėjų tiki, kad R.Berankis įveiks kvalifikaciją. Ir beje, jie dažnai būna teisūs. Todėl akivaizdu, kas yra laikomas kvalifikacijos šeimininku.

Sveikas sugrįžęs į šimtą, Ričardai. Na ir laukiam tavęs „US Open“ pagrinde. O ten tokių įdomių dalykų gali nutikti... Juk negali tai trijulei amžinai sektis vengti akistatos su mumis...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius