-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 21

Iš NBA į Eurolygą? Į rinką išplaukia intriguojantys žaidėjai

NBA laisvų žaidėjų rinka oficialiai prasideda pirmadienį. Nuo lapkričio 22 dienos žaidėjai pradės laukti pasiūlymų, bet jie ateis ne kiekvienam.
NBA laisvų žaidėjų rinka prasideda pirmadienį.
NBA laisvų žaidėjų rinka prasideda pirmadienį. / „Scanpix“ nuotr.

Kai kuriems žinomiems krepšininkams – nuo jaunų žaidėjų iki patyrusių veteranų – NBA durys gali užsiverti taip ir nesulaukus pasiūlymo, kokio jie tikėjosi.

Jų nutūpimas Europoje taip pat gali būti viliojanti perspektyva, ir finansiniu, ir intrigos Eurolygoje požiūriu.

Eurohoops.net išskyrė neblogai žinomus NBA laisvuosius žaidėjus, kurie artimiausiomis savaitėmis gali nutūpti Europoje.

Ersanas Ilyasova

„Milwaukee Bucks“ klubas ką tik atleido Ersaną Ilyasovą. Per karjerą septyniems NBA klubams atstovavęs 33 metų turkas dar gali suteikti kuriam nors aštuntam klubui naudos, kildamas nuo suolo ir įskraidindamas tritaškį.

„Scanpix“ nuotr./Ersanas Ilyasova
„Scanpix“ nuotr./Ersanas Ilyasova

Bet neradęs, ko ieško NBA, E.Ilyasova tikrai gali grįžti į Europą, kur yra žaidęs „Barcelona“ ir „Anadolu Efes“ komandose.

Realu, kad su tokia patirtimi 206 cm ūgio puolėjas dairytųsi komandos, kuri pretenduoja į titulą.

Prieš kelerius metus Filadelfijoje jo rezultatyvumas siekė beveik 15 taškų. Praėjusį sezoną žaisdamas vienoje stipriausių Rytų konferencijos komandų su Gianniu Antetokounmpo jis pridėjo po 6,6 taško ir 4,8 atkovoto kamuolio.

Nazas Mitrou-Longas

Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris yra treniravęs šį gynėją „Salt Lake City Stars“ komandoje G-League ir patvirtinęs, kad prieš porą metų Nazas Mitrou-Longas flirtavo su Pirėjo „Olympiakos“.

Prieš porą metų jis gavo Graikijos pasą, – jam padėjo ir tai, kad motina yra Kanados graikė.

„Scanpix“ nuotr./Nazas Mitrou-Longas
„Scanpix“ nuotr./Nazas Mitrou-Longas

Nieko nenutiko su „Olympiakos“, nieko nenutiko su „Panathinaikos“, bet tarp „Utah Jazz“, „Indiana Pacers“ ir G-League keliavęs 27 metų gynėjas vieną dieną tikrai gali persikelti į Europą, kur dėl pilietybės ir nesiskaitytų svetimšaliu.

Ryanas Broekhoffas

Australijos krepšininkas jau buvo svarbus žaidėjas Krasnodaro „Lokomotiv“, kai Rusijos klubas prieš kelerius metus pasiekė Eurolygos finalo ketvertą.

„Scanpix“ nuotr./Ryanas Broekhoffas
„Scanpix“ nuotr./Ryanas Broekhoffas

Paskui jis išvyko į „Dallas Mavericks“, kur rinko po 4 taškus du sezonus, o praėjusį sezoną finišavo „Philadelphia 76ers“ gretose.

30-mečio 198 cm ūgio australo gebėjimai gintis ir taikli ranka praverstų bet kuriai Eurolygos komandai.

Bradas Wanamakeris

Buvęs Eurolygos sezono geriausio penketo žaidėjas Bradas Wanamakeris antrus metus iš eilės pasitinka būdamas laisvasis agentas. Jo rezultatyvumas NBA klube „Boston Celtics“ nuo 4 taškų pakilo iki 7, tad gynėju gali domėtis ir kitos NBA komandos.

Jei ne, Europoje 31 metų amerikiečiui atsivertų daug durų, nes jis jau yra įrodęs, kad gali būti lyderis įvairaus lygio komandose – nuo Limožo ar Bambergo, kur pradėjo kilti, iki Stambulo „Fenerbahče“, iš kurios išvyko į NBA prieš porą metų.

„Scanpix“ nuotr./Bradas Wanamakeris
„Scanpix“ nuotr./Bradas Wanamakeris

Jordanas McRae

Prieš porą metų jis jau vilkėjo Vitorijos „Baskonia“ aprangą, bet traumos neleido parodyti visų sugebėjimų – jis pasirodė tik trejose Eurolygos rungtynėse ir pelnė po 5 taškus.

2019 metais G-League viename mače jis įtėškė 54 taškus, paskui NBA klube „Washington Wizards“ 29 metų 197 cm ūgio krepšininko taškų vidurkis siekė 12,8, o sezoną jis baigė „Denver Nuggets“.

„Scanpix“ nuotr./Jordanas McRae
„Scanpix“ nuotr./Jordanas McRae

Isaiah Hartensteinas

Buvęs Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis strigo bandydamas rasti sau vietą „Houston Rockets“ gretose.

NBA klube jis pelnė po kelis taškus vidutiniškai, o daugiau laiko praleisdavo G-League, kur rezultatyvumo vidurkis šokteldavo iki 25 taškų.

Vokietis vis dar yra jaunas, jam tik 22-eji, tad grįždamas į Europą jis dar gali ten gauti daugiau žaidimo laiko, pakelti savo vertę ir vėl bandyti grįžti į NBA jau būdamas kitu žaidėju.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Isiah Hartensteinas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Isiah Hartensteinas

Primename, kad „Žalgiryje“ jis žaidė 2016-2017 m. sezoną, kai pelnė po 4,7 taško LKL varžybose.

Raulis Neto

Turėdamas Italijos pilietybę ir Ispanijos krepšinio lygos patirties šis gynėjas iš Brazilijos gali sugrįžti į Europą. Jei taip įvyktų, veikiausiai tai būtų Ispanija.

Pastaruosius penkerius metus 185 cm ūgio įžaidėjas žaidė „Utah Jazz“ ir „Philadelphia 76ers“, kur jo rezultatyvumas vis sukosi ties 5 taškų vidurkiu.

„Scanpix“ nuotr./Raulis Neto
„Scanpix“ nuotr./Raulis Neto

R.Neto greitis ir gebėjimai kurti atakas sau ir komandos draugams praverstų daugumai komandų.

Marcas Gasolis

Ispanijos krepšinio legenda šiame sąraše yra išimtis, nes vis girdisi pranešimų, kad jis pats svarsto karjerą tęsti Europoje, o gandai vis sieja vidurio puolėją su „Barcelona“.

„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis
„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis

Jos treneris Šarūnas Jasikevičius rugsėjį tvirtino, kad su M.Gasoliu nevyksta derybos, bet lietuvis tada neatmetė galimybės sustiprinti Barselonos ekipos sudėtį, jei rinkoje atsiras tikrai geras žaidėjas.

35 metų M.Gasolis daugiau nei dešimtmetį buvo žvaigždė NBA klube „Memphis Grizzlies“, pakeitęs Joną Valančiūną laimėjo žiedą „Toronto Raptors“, bet praėjusį sezoną Kanados klube jo rezultatyvumas nusileido iki 7,5 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius