Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 27

Vieną žalgirietį R.Jokubaitis „velniškai“ stebina, kito – visai ne: „Galima tik pasidžiaugti“

Katalonų žiniasklaida prieš penktadienio rungtynes teigė, kad Kauno „Žalgirio“ pergalė Barselonoje būtų didžiulis siurprizas, bet iškrėsti pokšto Eurolygos lyderiams Lietuvos čempionai nepajėgė. Vienu pagrindinių to kaltininkų buvo dar ką tik pats žalius marškinėlius vilkėjęs lietuvis.
Mantas Kalnietis, Rokas Jokubaitis, Marekas Blaževičius
Mantas Kalnietis, Rokas Jokubaitis, Marekas Blaževičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Beveik keturias minutes pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ kontroliavo situaciją prieš „Barcelona“, bet pabiro pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrajame ketvirtyje, paleidęs grėsmingus katalonus, net ir žaidusius be keturių svarbių žaidėjų, toli į priekį.

Pagrindinis lemiamo spurto iniciatorius buvo karjeros rekordus gerinęs ir kartojęs Rokas Jokubaitis, su 15 taškų, 7 rezultatyviais perdavimais ir 20 naudingumo balų tapęs ryškiausia mačo žvaigžde.

VIDEO: Jokubaičio karjeros šou: Kauno „Žalgirį“ baudė nuostabus Roko žaidimas

Bet dviem su juo skirtingais būdais susidūrusiems žalgiriečiams Roko blykstelėjimas vakarykštėse rungtynėse ir apskritai puiki sezono pradžia palieka dvejopas emocijas – vieno visai nestebina, o kitą – „velniškai“ stebina.

„Nenustebino, – apie buvusio komandos draugo žaidimą sakė Marekas Blaževičius. – Žinau, kad Rokas puikus vyrukas, aš palaikau ir tikrai džiaugiuosi. Aišku, ne tada, kai žaidžia prieš „Žalgirį“, bet visus kitus kartus džiaugiuosi už jį.“

VIDEO: Mareko Blaževičiaus komentarai po rungtynių su „Barcelona“

„Velniškai stebina, – kitaip atsakė Mantas Kalnietis, su R.Jokubaičiu vasarą žaidęs rinktinėje. – Ne kartą ne tik aš minėjau, ir visi Lietuvos krepšinio žmonės sakė, kad jis milžiniškais žingsniais eina į priekį. Pagal savo amžių jis yra labai brandus krepšininkas jau dabar. Galima tik pasidžiaugti. Labai smagu, kad tokiam šauniam bičui sekasi. Ne tai, kad sekasi, jis nusipelnė to savo darbu.“

VIDEO: Manto Kalniečio komentarai po rungtynių su „Barcelona“

Priešingai nei R.Jokubaičiu, savo ir komandos žaidimu žalgiriečiai patenkinti nebuvo.

„Kaip ir treneris rūbinėje pasakė, 5 minučių neužtenka, kad laimėtum prieš „Barcelona“, nors jie ir yra praradę savo geriausius žaidėjus. Tikrai nežaidėme savo geriausio žaidimo, nors, atrodo, ruošėmės. Bet ir tos pramestos baudos rodo, kad nebuvome susikoncentravę, nebuvome „atėję“, kažkokie buvom pasimetę prieš besikeičiančią gynybą. Tai tikrai nėra tas mūsų veidas, kurį mes norime rodyti Eurolygoje“, – panarinęs galvą kalbėjo Marekas.

„Daug dalykų nepavyko. Pirma, jie labai aiškiai žinojo, kur atakuoja ir dėl ko žaidžia tai, ką žaidžia. Mus apžaidė per mūsų silpnąsias vietas ir įvėlė mus į tai, ko mes nenorime daryti. Bet turbūt didžiausia problema tai, kad mes, būdami tokioje situacijoje, neatsakėme kontaktu. Jie daugiau davė fiziškumo, o kai sudedi visus dalykus, toks gaunasi ir rezultatas“, – pridūrė M.Kalnietis.

Skaudžiausiai „Barca“ žalgiriečius baudė gynyboje.

Katalonai primetė net 96 taškus ir pakartojo sezono rezultatyvumo rekordą, o krepšį atakavo stulbinančiu taiklumu – 61,3 proc. dvitaškių (19/31), 53,8 proc. tritaškių (14/26) ir 80 proc. baudų metimų (16/20).

„Tiesiog tos rotacijos nebuvo. Kai buvo tos dvejos rungtynės namie ir kažkas kažkur pasimaudavo, kitas buvo pasiruošęs jam padėti. Šiandien trūko komunikacijos, trūko energijos. Visos tos klaidos pabaigoje atspindi rezultatą“, – apie gynybos spragas po rungtynių kalbėjo M.Blaževičius.

Jam pačiam asmeniškai, priešingai nei komandai, rungtynės nebuvo blogos.

Marekas jau trečią kartą šį sezoną įmetė 10 taškų ir vėl pakartojo asmeninį rezultatyvumo rekordą. Per pastarąsias ketverias rungtynes 20-metis centras renka po 9,5 taško ir 10 naudingumo balų, žaisdamas geriausią savo atkarpą Eurolygoje.

„Manau, yra dar daug dalykų, kuriuos galėčiau pagerinti gynyboje, – į savo spragas, o ne privalumus pirštu Barselonoje bedė M.Blaževičius. – Treneris reikalauja, kad turėčiau visiems padėti gynyboje, žingsniu greičiau būti vietoje. Puolime viskas ateina savaime.“

Jis pirmą kartą žaidė prieš Šarūną Jasikevičių, kuris vilnietį ir pasikvietė į Kauną 2020 m. vasarą, bet netrukus pats išvyko į Barseloną.

Praėjusiame sezone, kai „Žalgirį“ treniravo Martinas Schilleris, M.Blaževičius per abejas rungtynes su „Barca“ nuo suolo nepakilo.

„Tokios pačios Eurolygos rungtynės, kurias mums reikia laimėti ir būti geresniems nei praėjusiose“, – akistatos su pažįstamu treneriu, kuris po mačo pokštavo M.Blaževičiui bendraujant su žiniasklaida, sakė lietuvis.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus pokštas Mareko Blaževičiaus interviu metu

Sėkmingai pastarąją atkarpą žaidžia ir M.Kalnietis.

Jure Zdovcas veteranui įteikė pagrindinio komandos atakų organizatoriaus vaidmenį, už kurį Lietuvos rinktinės kapitonas atsidėkoja per pastaruosius keturis mačus išskirstydamas po 6,3 rezultatyvaus perdavimo.

Bet Barselonoje, kur pelnė 9 taškus ir išdalino 4 „asistus“, Kalnas savo pasirodymu patenkintas neliko.

„Labai sunku kalbėti po tokių rungtynių. Nesijaučiau, kad vadovauju komandai. Buvo specialus planas bandyti man neleisti vadovauti ir tas iš dalies pavyko, jaučiau, kad negerai kontroliuoju komandą, – sakė M.Kalnietis. – Tie dvigubinimai, tas kamuolio nusimetimas centrui, kai jo negali atgal normaliai priimti. Tai išmušė komandą iš vėžių, nes organizavimas sušlubavo.

Bet bendrai jaučiuosi geriau, aiškiau man visas paveikslas. Pats žaidžiu tą, ką esu įpratęs žaisti, su savo stiprybėmis ir silpnybėmis.“

Žalgiriečiai neliko skolingi ir galingai sirgalių armijai, kuri juos palaikė Barselonoje.

„Palau Blaugrana“ tribūnose iš viso susirinko 4808 sirgaliai, iš kurių apie 500 palaikė ne „Barcą“, o „Žalgirį“.

VIDEO: Barselonoje – „Žalgirio“ sirgalių skanduotės, zelando šokis ir Šaro šypsena

„Tikrai buvau labai nustebęs, kai atėjau į areną, kad tiek susirinko sirgalių. Aišku, matėme, kad kažkiek skrido su mumis, bet labai jiems ačiū, kad atvyko čia palaikyti mūsų“, – dėkojo Marekas.

„Turiu padėkoti eilinį sykį mūsų sirgaliams. Buvo atskridusių daug žmonių ir turbūt vietinių iš čia, Ispanijoje gyvenančių. Kai pradžioje išėjome turbūt ir patys „Barcelonos“ sirgaliai sutriko, kad kaip čia yra, jog lietuviškos skanduotės geriau girdimos negu jų. Tai parodo, kad tiek „Žalgiris“, tiek Lietuva turi didžiulį palaikymą ir mes esame be galo dėkingi, ypač būdami tokioje situacijoje“, – pridūrė M.Kalnietis.

Penktadienio vakarą žaidė ir brangiausia Manto komanda Lietuvos rinktinė.

Prie nacionalinės komandos vairo Klaipėdoje pergalingai debiutavo Kazys Maksvytis, kurio diriguojami vyrai pasaulio čempionato atrankos starte 89:69 sutriuškino Bulgariją.

Bet M.Kalnietis rungtynių Barselonoje įkarštyje nieko daugiau, kaip tik rezultatą, apie susitikimą Klaipėdoje nesužinojo.

„Žinau tik tiek, kad laimėjo, bet daugiau nieko, nes patys jau ruošėmės savo mačui. Daugiau žinių apie tai neturiu“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas.

VIDEO: Roko Jokubaičio komentarai po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“
VIDEO: Jure Zdovco komentarai po rungtynių su „Barcelona“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius