-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių numerių ženklų gamyba – patentuota privačios bendrovės

Valstybės įmonė „Regitra“, pradėjusi rengti konkursą dėl teisės gaminti transporto priemonių valstybinius numerius, apsižiūrėjo, kad ženklų gamyba patentuota privačių asmenų.
Automobiliai
Automobiliai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Paaiškėjo, kad juos šiuo metu gaminanti privati bendrovė dar prieš 14 metų pasirūpino, jog niekas kitas negalėtų pretenduoti į šią pelningą verslo nišą, kurios apyvarta – 12 mln. litų per metus, rašo „Lietuvos rytas“.

Išskirtines teises gaminti transporto priemonių valstybinius numerius turi bendroji Lietuvos ir Vokietijos įmonė „Baltic Sign“. Prieš kelerius metus Vyriausybė nusprendė vokiečiams parduoti 50 proc. valstybei priklausiusių šios bendrovės akcijų. Kaip paaiškėjo, akcijos buvo parduotos kartu su patento teisėmis. Todėl dabar be „Baltic Sign” sutikimo niekas kitas dar šešerius metus negali gaminti valstybinių automobilių numerių, net jei pasiūlytų geresnes sąlygas.

Pasak dienraščio, tarp patentininkų yra ne tik „Baltic Sign“ akcininkų, bet ir valstybės įmonės „Regitra“ direktoriaus pavaduotojo Leonardo Kęstučio Jasūdžio pavardė. Tačiau ilgametis „Regitros“ darbuotojas teigė nesupainiojęs interesų, nes yra tik numerio autorių, o ne savininkų gretose.

„Prieš keletą metų bandžiau, kad mano pavardė būtų išbraukta iš išradėjų sąrašo. Bet man buvo atsakyta, jog negaliu to padaryti – esu užfiksuotas ir negaliu atsisakyti savo išradimo dalies“, – sakė jis.

L.K.Jasūdis vis dėlto vasaros pabaigoje papildė savo deklaraciją ir nurodė galimą interesų konfliktą.

Toks konfliktas gali neišvengiamai kilti, jei automobilio numerių patento savininkai dalyvaus konkurse gaminti numerius, kurį „Regitra“ ketina skelbti dar šiemet. Automobilių numerių gamybos sutartis su „Baltic Sign“ galioja iki kitų metų pavasario. Bet „Regitros“ vadovas Dalius Prevelis pareiškė, kad baiminantis galimų teisinių ginčų nuspręsta konkursą skelbti anksčiau.

Tuo metu įmonės „Baltic Sign“ vadovą Vaidotą Joną Skricką prajuokino tai, jog valdžios vyrai praregėjo tik po 14 metų. Verslininkas „Lietuvos ryto“ televizijai pareiškė, kad dėl numerio dizaino autorinių teisių su valstybe nesiruošia kariauti, jas perleistų be jokio mokesčio, jei tik valdininkai parodytų iniciatyvą. V.J.Skrickas patvirtino, kad jo įmonė dalyvaus konkurse ir sieks pelningo valstybinio užsakymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius