Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendrovė „Opel“ gamybos išlaidas mažins pasitelkdama 3D spausdintuvus

„Opel“ skelbia, kad sieks sumažinti gamybos išlaidas kurdama „Adam“ ir „Adam Rocks“ modelius. Anot įmonės atstovų, šie miesto hečbekai bus kuriami naudojant 3D spausdinimo technologija.
„Opel Adam“
„Opel Adam“ / „Opel“ nuotr.

Šiuo metu „Opel“ specialistai jau yra sukūrę 40 plastikinių detalių, kurios gali būti atspausdintos 3D spausdintuvu. Bendrovės virtualios inžinerijos padalinio vadovas Sascha Hollas sako, kad 3D spausdinimas ne tik pigesnė, bet ir patikimesnė alternatyva. Taip pat ši technologija leidžia dalis gauti kur kas greičiau.

3D technologija atspausdintų dalių sąraše – apdailos elementai. Ant automobilio šono esantis plastikinis užrašas „Adam“ pagamintas naudojantis šia technologija. Taip pat atspausdintos ir kitos detalės, kurios palengvina automobilio surinkimą.

„Opel“ nuotr./„Opel Adam“
„Opel“ nuotr./„Opel Adam“

„Ši technologija leidžia mums kur kas greičiau pritaikyti dalis automobiliui. Jeigu automobilio modelyje atsiranda tam tikrų pokyčių, mes pakeitimus 3D spausdinimo sistemoje galime padaryti vos keliais mygtuko paspaudimais. Ši technologija visiškai neriboja mūsų inžinierių ir dizainerių fantazijos, nes 3D spausdintuvas gali sukurti bet kokią įsivaizduojamą detalę. Tereikia tik brėžinio“, – kalbėjo Sascha Hollas.

3D technologija jau naudojama ir „Opel Insignia“ bei „Opel Cascada“ modelių gamyboje. Manoma, kad ši naujovė netrukus bus visiškai integruota į „Opel“ gamybos liniją. Naudojantis 3D spausdintuvu nauji „Corsa“, „Vivaro“ ir „Mokka“ modeliai gamykloje Zaragosos mieste bus pradėti kurti jau šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius