Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Caterham Seven 160“ – geriausias sportinis automobilis už 61 tūkst. Lt?

„Caterham“ pristato naujausią bei silpniausią „Seven“ šeimos narį – nuo beveik 15 tūkst. svarų (apie 60,8 tūkst. Lt) kainuojantį „Seven 160“. Kitose Europos šalyse (ne Didžiojoje Britanijoje) šie modeliai bus pavadinti „Seven 165“.
„Caterham Seven 160“
„Caterham Seven 160“ / „Caterham“ nuotr.
Temos: 1 Automobilis

Pradėkime nuo suvokimo, kas yra sportinis automobilis? Visų pirma, jis privalo būti lengvas. Dvi tonas sveriantys „laivai“ gal ir šimtų arklio galių dėka gali būti vadinami greitais, tačiau jie nėra vikrūs – svoris automobilius padaro inertiškais, nevikriais.

„Caterham“ meistrai 490 kg sveriančiam automobiliui sumontavo 0,66 litro „Suzuki“ trijų cilindrų variklį su turbokompresoriumi. Iš pirmo žvilgsnio, 80 AG esant 7000 aps./min. ir 107 Nm esant 3400 aps./min. gali jus nuvilti. Tačiau pagalvokite, kokia šio automobilio santykinė galia. Vienai tonai atitenka 163 AG. Palyginimui, „Toyota GT86“ santykinė galia siekia 154-166 AG (priklausomai nuo pasirinktos įrangos, kuri daro įtaka automobilio svoriui).

Caterham nuotr./Caterham Seven 160
„Caterham“ nuotr./„Caterham Seven 160“

Lengvą, mažiau nei pusę tonos sveriantį kėbulą kompaktiškas „Suzuki“ trijų cilindrų variklis su „malūnėliu“ per 5 laipsnių mechaninę transmisiją iki 100 km/val. išjudins tik per daugiau nei 6,5 sekundės. „Caterham Seven 160“ (arba 165) nėra pritaikyti Vokietijos „autobanams“, todėl maksimalus jų greitis siekia vos 161 km/val. Kita vertus, kaip dažnai viršijate šį greitį? „Caterham“ filosofijoje pagreitis bei valdymo savybės yra žymiai aukščiau už maksimalų greitį. Ir teisingai – daug smagiau važiuoti posūkiuose, dirbti pavarų perjungimo svirtimi, pedalais, vairu, nei spausti tik akceleratorių.

Malonumą posūkiuose suteiks ir sąlyginai siauros, 155 pločio 14 colių skersmens padangos. Automobilio galingumo ir sukibimo santykis žada daug smagių akimirkų. Tačiau reikia nepamiršti ir dar vieno fakto. Lengvas automobilis, važiuojant tvarkingai, vidutiniškai suvartos apie 5,6 litro degalų. Primityvus surinkimas, jokių prašmatnių funkcijų ar elektrinių sistemų taip pat verčia tikėti šios mašinos patikimumu.

Caterham nuotr./Caterham Seven 160
„Caterham“ nuotr./„Caterham Seven 160“

Grįžkime ir prie kainos. „Caterham“ už 15 tūkst. svarų (60,8 tūkst. Lt) parduoda tik versijas, kurias reikia surinkti savo jėgomis. Tiksliau sakant, įsigijus šį „LEGO“ prie jo teks paprakaituoti dar bent 80 valandų. Tokiu būdu gamintojas siūlo ne tik sutaupyti 3 tūkst. svarų (apie 12 tūkst. Lt), bet ir pažinti mechaninę automobilio pusę. Už beveik 18 tūkst. svarų (73 tūkst. Lt) „Caterham“ siūlo įsigyti jau surinktą „Seven 160/165“ versiją.

Gamintojas tikina, kad šių automobilių prekyba bus pradėta kitų metų sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius