-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gendančios DSG transmisijos ir šviesos „Volkswagen“ verčia atšaukti 2,64 mln. automobilių

Pranešama, kad problemos su „Volkswagen“ automobilių elektros sistema bei DSG transmisijomis ir vėl kaip reikiant apteršė šio gamintojo reputaciją. Šįkart vokiečiai visame pasaulyje atšauks daugiau nei pustrečio milijono automobilių.
„Volkswagen Tiguan“
„Volkswagen Tiguan“ / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Volkswagen

Iš pradžių buvo kalbama, kad dėl brokuotų DSG transmisijų VW grupė privalės atšaukti „tik“ 1,68 mln. mašinų, tačiau skaičius daugiau nei pusantro karto padidėjo dėl papildomų problemų su pavarų dėžėmis ir šviesomis.

Oficialiame „Volkswagen“ pranešime teigiama, kad kai kuriuose „Tiguan“ modeliuose gali sugesti saugiklis, dėl kurio kils problemų su apšvietimo sistemomis. Šios problemos gresia maždaug 0,8 mln. minėtų 2008-2011 metais gamintų „Tiguan“ visureigių, iš kurių 147 tūkst. rieda Vokietijos keliais.

Gamintojo reputaciją ir vėl eilinį kartą sugadino automatinės pavarų dėžės su dvigubos sankabos sistemomis (DSG). Teigiama, kad Kinijos ir Pietryčių Azijos rinkoms skirtų modelių 7 laipsnių DSG pavarų dėžės (DQ200) gali sugesti, jeigu naudojama anksčiau gamintojo rekomenduota sintetinė alyva. Specialistai pastebėjo, kad problemos dažniausiai pasitaiko automobiliuose, kurie važinėja karšto bei drėgno klimato sąlygoms ir esant spūsties eismui, kada dažnai reikia pajudėti bei stabdyti.

„Volkswagen“ inžinieriai pastebėjo, kad tokiu atveju daug efektyviau veikia mineralinė alyva, todėl visi minėtų rinkų automobilių savininkai bus pakviesti nemokamam tepalo keitimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius