-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„General Motors“ švenčia 60-ąjį „Chevrolet Corvette“ jubiliejų

Sekmadienį, birželio 30-ąją kultinis Amerikos sportinis automobilis „General Motors“ šventė 60-ąjį „Chevrolet Corvette“ gimtadienį – pirmasis toks modelis debiutavo 1953-iaisiais.
„Chevrolet Corvette“
„Chevrolet Corvette“ / „Chevrolet“ nuotr.

Jubiliejų JAV pramonės gigantė pažymėjo atskleisdama ir keletą įdomių faktų: amerikiečiai tvirtina, kad „Corvette“ yra ilgiausiai pasaulyje gaminamas keleivinis automobilis su nepakeistu pavadinimu. Negana to, ilgiausiai tuo pačiu pavadinimu gaminamas automobilis pasaulyje yra „Chevrolet Suburban“.

Viskas prasidėjo nuo to, kai 1953-iųjų sausio 17-ąją „General Motors Autorama“ parodoje Niujorke „Chevrolet“ pristatė koncepcinį „Corvette“. Parodos lankytojų reakcija buvo tokia teigiama, kad kompanijos vadovai akimirksniu priėmė sprendimą tų pačių metų birželio 30-ąją paleisti 300 tokių modelių gamybą.

Įdomu tai, kad per pirmąjį dešimties metų gyvavimą „Corvette“ buvo gaminami tik kaip kabrioletai. Situaciją pakeitė debiutavę antrosios kartos kupė modeliai – „Corvette Sting Ray“.

Per 60 metų laikotarpį „Chevrolet“ pardavė maždaug 1,56 mln. šių automobilių. Pirmuosius pusę milijono mašinų amerikiečiai pagamino iki 1977-ųjų, o milijoninis „Corvette“ iš surinkimo gamyklos išriedėjo 1992-aisiais. Prieš ketverius metus, 2009-aisiais šių automobilių tiražas perkopė 1,5 mln. vienetų.

Neatskleidžiama, ar „Chevrolet“ gamins specialią „Corvette“ versiją, skirtą paminėti šešiasdešimtajam gimtadieniui.

Chevrolet nuotr./Chevrolet Corvette
„Chevrolet“ nuotr./„Chevrolet Corvette“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius