-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hyundai“ ir KIA už melagingus degalų sąnaudų parodymus gavo 100 milijonų dolerių baudą

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) vyriausybė skyrė Pietų Korėjos automobilių gamintojui „Hyundai“ ir jos dukterinei bendrovei KIA rekordinę 100 milijonų dolerių baudą (271 mln. litų) už klaidingai nurodytus automobilių ekonomijos rezultatus, rašo Theverge.com.
Duslintuvas
Duslintuvas / Gamintojo nuotr.

Pietų Korėjos gamintojai neva klaidingai nurodė 1,2 mln. parduotų automobilių ekonomijos rodmenis, juos sumažindama. Tuo pačiu buvo nurodoma mažesnė CO2 emisija.

100 milijonų dolerių bauda yra didžiausia, kurią kada nors skyrė „Clean Air Act“ organizacija, įkurta 1970-aisiais. Jos darbas jau daugiau nei 40 metų yra visoje JAV reguliuoti oro taršą.

Bandant kelis „Hyundai“ ir KIA modelius, JAV aplinkosaugos agentūra (EPA) kelių testų metu aptiko pažeidimus 2012-aisiais pagamintuose automobiliuose. Vėliau buvo atliekami kur kas išsamesni testai, siekiant įrodyti korėjiečių klaidas, o duomenys perduoti teismui.

„Hyundai“ ir KIA kaltinami  nurodę degalų sąnaudas su paklaida, siekiančia iki šešių mylių galonui (JAV degalų matavimo vienetas – mylios (1,6 km), įveikiamos vienu galonu  (3,78 l) degalų). Melagingos degalų sąnaudos buvo nurodytos 2012-2013 m. pagamintuose „Accent“, „Elantra“, „Veloster“, „Santa Fe“ („Hyundai“), „Rio“ bei „Soul“ (KIA) modeliuose.

EPA nurodė, kad dėl šio netikslumo „Hyundai“ ir KIA automobiliai į aplinką per savo gyvavimo laiką išmes 4,75 mln. tonų daugiau šiltnamio efektą sukeliančių emisijų nei nurodė gamintojas. Automobilių gamintojai, priklausomai nuo jų automobilių ekologijos, moka skirtingus mokesčius JAV vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius