-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką tik iškeptas Nurburgringo rekordininkas „Seat Leon Cupra“ žengė į Ženevą

„Seat“ Ženevos automobilių parodoje oficialiai pristatė pačią sportiškiausią „Leon Cupra“ modifikaciją. Tiesa „Leon Cupra 280“ jau spėjo išgarsėti dar prieš prasidedant tarptautinei parodai.
„SEAT Leon Cupra“
„SEAT Leon Cupra“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vienas variklis - dvi modifikacijos

Naujasis „Seat Leon Cupra“ varomas 2 litrų darbo tūrio, keturių cilindrų motoru. Naudodami tą patį variklį gamintojai į rinką paleido du modelius. Vienas variklis, montuojamas į „Leon Cupra“, išvysto 265 arklio galias.

Kita jėgainė generuoja 280 arklio jėgų, todėl ir modelio pavadinime tai simboliškai atsispindi – „Leon Cupra 280“. Pirkėjai galės pasirinkti, kokia transmisija, automatinė DSG ar mechaninė, jiems patrauklesnė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„SEAT Leon Cupra“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„SEAT Leon Cupra“

280 arklio galių turintis „Leon Cupra 280“ modelis iki 100 km/val. pagreitėja per 5,7 sekundės ir pasiekia maksimalų 250 km/val. greitį. Gamintojas deklaruoja, kad 350 niutonmetrų sukimo momentas pasiekiamas jau ties 1750 apsisukimų per minutę. Penkiolika arklio galių mažiau turinti versija iki 100 km/h įsibėgės per 5,9 sekundės.

Abiejų modelių kuro sąnaudų vidurkis sieks 6,4 litro šimtui kilometrų, o išmetamųjų dujų emisija neviršys 150g/km CO2.

Pagarbą užsitarnavo Nurburgringe

„Leon Cupra 280“ modelis jau spėjo sulaukti populiarumo dar prieš debiutuojant Ženevoje. „Seat“ prieš keletą dienų pranešė, kad šis modelis įtikinama persvara į šipulius sudaužė „žaliuoju pragaru“ vadinamos Nurburgringo trasos rekordą priekine ašimi varomų automobilių gretose.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„SEAT Leon Cupra“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„SEAT Leon Cupra“

Rekordo siekimo metu trasa buvo drėgna, oro temperatūra siekė 10 laipsnių, o trasos danga buvo dar dviem laipsniais vėsesnė. „Leon Cupra 280“ buvo apautas „Michelin Pilot Sport Cup 2“ padangomis.

Be abejonės, „palysti“ po aštuoniomis minutėmis yra didelis pasiekimas bet kuriam priekine ašimi varomam gamykliniam automobiliui. Jei „Seat“ pasiektas rekordas neatrodo pakankamai įspūdingas, vertėtų paminėti, kad „Leon Cupra 280“ buvo greitesnis už naujausios kartos „Dodge Viper“, taip pat aplenkė „Aston Martin DBS“ bei „Cadillac CTS-V“.

VIDEO: „Seat Leon Cupra 280” sekia rekordo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius