Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Keturlapis dobilas „Quadrifoglio Verde“ – rimčiausias „Alfa Romeo“ atnaujinimas

„Alfa Romeo“ atnaujina sportiškų automobilių gamą. Pernai pristatytas sportiškas kupė su varikliu viduryje 4C, o šių metų Ženevos automobilių parodoje „Alfa Romeo“ stende dominuoja „Quadrifoglio Verde“ – keturlapiu dobilu paženklinti „MiTo“ bei „Giulietta“.
„Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde“
„Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Giulietta“ turės 235 AG

Hečbekas „Giulietta QV“ pasiskolino jėgainę iš 4C. 1,75 l darbinio tūrio variklis išvysto 240 AG ir 340 Nm, o galią į priekinius ratus perduos automatinė šešių pavarų greičių dėžė.

Gamintojas teigia, kad „Alfa Romeo Giulietta QV“ iki 100 km/val įsibėgės per 6,6 sek. ir pasieks maksimalų 240 km/val. greitį. „Karštasis hečbekas“, į kurį lygiuojasi visi kiti – „Volkswagen Golf VII“. Jis išvysto 220 AG, iki 100 km/val. įsibėgėja per 6,5 sek. ir pasiekia 245 km/val. greitį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde“

„Giulietta“ taip pat gaus keletą eksterjero atnaujinimų. Didesni išmetimo vamzdžiai, 17 bei 18 colių skersmens ratlankiai, o pro juos gerai matomi „Brembo“ stabdžių apkabos ir diskai (320 mm skersmens). Minimaliai nuo standartinės versijos skirsis ir veidrodėliai, radiatoriaus grotelės, durų rankenėlės bei priešrūkinių žibintų apvadai.

„Giulietta Quadrifolgio Verde“ salone – atnaujintas prietaisų skydelis bei „Alcantara“ oda dengtos sėdynės, baltais fragmentais papuoštas vairas bei dar keletas smulkmenų.

„Alfa Romeo“ taip pat išleis 500 specialių „Giulietta“ modelių, skirtų paminėti šio prekės ženklo šešiasdešimtajam gimtadieniui. Jie turės anglies pluošto apdailos detalių, išskirtinius 18 colių skersmens ratlankius, o išorė bus nudažyta viena iš trijų spalvų: „Alfa Red“, „Competizione Red“ arba „Magnesio Grey“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde“

„MiTo QV“ atnaujinimai tik išoriniai

Tik kosmetinius atnaujinimus gavęs „MiTo QV“ turės tą patį 1,4 l darbinio tūrio variklį su turbina, išvystantį 170 AG. 0-100 km/val. – per 7,3 sek., o maksimalus greitis – 219 km/val.

„Alfa Romeo“ tikina, kad „MiTo QV“ buvo kurtas daug mąstant apie ekonomiją. Kur gi ne. Na, gamintojas teigia, kad „MultiAir“ varikliu aprūpintas modelis vidutiniškai suvartos 5,4 l/100 km degalų ir aplinką užterš 124 g/km CO2 emisija.

Pagrindiniai atnaujinimai yra išorėje: atnaujintas galinis spoileris, daugiau aliuminio detalių ir 17 colių skersmens ratlankiai, kurie subtiliai paslepia raudonas stabdžių apkabas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius