Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kur du pešasi, trečias laimi – dėl Japonijos ir Kinijos konflikto, Kinijoje smarkiai populiarėja amerikietiški automobiliai

Jungtinių Amerikos Valstijų automobilių gamintojai „Ford“ ir „General Motors“ Kinijoje skaičiuoja padidėjusius pardavimus, nes vartotojai gręžiasi nuo „Honda“, „Toyota“ ir „Nissan“ automobilių. Tai – tarptautinio Kinijos ir Japonijos konflikto dėl ginčijamų salų Pietų Kinijos jūroje.
"Toyota" automobilių pardavimo salonas Kinijoje
"Toyota" automobilių pardavimo salonas Kinijoje / Gamintojo nuotr.

Kol du pešasi, trečias laimi. Štai „General Motors“ automobilių ir minivenų pardavimai vien spalio mėnesį padidėjo 14 proc. ir pasiekė 251 tūkst. Kinija jau kuris laikas yra didžiausia GM kompanijos automobilių rinka.

„Ford“, tuo tarpu, mėgavosi dar didesniu pakilimu. Jų automobilių pardavimai spalį padidėjo net 48 proc. Tiesa, suminis skaičius nėra toks didelis kaip GM – 60 tūkst. naujų automobilių.

Japonijos automobilių gamintojai galėjo „pasigirti“ panašaus dydžio kritimais. „Toyota“ krito 44 proc. spalį ir net 49 proc. rugsėjį.

Tiesa, dar vieno rimto žaidėjo – „Volkswagen“ – pardavimų skaičiai nežinomi. Vokietijos automobilių gamintojas šiais metais savo skaičiais varžosi su GM. Pagal rugsėjo mėnesio pardavimus, GM šiais metais pirmauja 77 tūkst. automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius