Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Maserati“ naujoje gamykloje surinko jau 10 tūkst. automobilių

Šių metų sausio 30-ąją Italijos masinių automobilių sostinėje Turine buvo pradėti darbai naujoje „Maserati“ surinkimo gamykloje. Nepraėjus nė metams po darbų starto, kompanija čia surinko jau 10 tūkst. automobilių.
Dešimt tūkstantasis „Maserati Ghibli“
Dešimt tūkstantasis „Maserati Ghibli“ / „Maserati“ nuotr.
Temos: 1 Maserati

Palyginti su 2012-aisiais, tai – labai džiuginantis rezultatas. Mat, per praėjusius metus „Maserati“ iš viso pagamino tik 6,2 tūkst. automobilių.

10 tūkst. surinktų „Maserati“ sudaro nuo metų pradžios 8,2 tūkst. pagamintų „Quattroporte“ ir 1,8 tūkst. – naujųjų „Ghibli“. „Grugliasco“ gamykloje surenkami tik šie modeliai. Teigiama, kad dešimt tūkstantuoju automobiliu tapo pilkos spalvos „Ghibli“. Šiuos automobilius italai gaminti pradėjo tik liepą.

Šios gamyklos pajėgumas – per dieną surinkti maždaug 140 automobilių – žmonės čia dirba dvejomis pamainomis. Pirmoji „Maserati“ gamykla yra įkurta „superautomobilių Meka“ vadinamame mieste, Modenoje, kur yra ir kompanijos valdybos pastatas.

Gamintojo planai – per metus parduoti po 50 tūkst. automobilių iki 2015-ųjų. Kitaip sakant, per artimiausius kelis metus italai savo gamybos apimtis nori padidinti maždaug 8 kartus (lyginant su 2012-ųjų statistika).

Negalima sakyti, kad tokie užmojau yra pernelyg ambicingi. Mat, ši kompanija pirmą kartą pristatė dyzelinius variklius, o negana to, savo gamą ketina papildyti „Levante“ visureigiu – ši naujiena turėtų tapti populiariausia visoje „Maserati“ šeimoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius