-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Audi TT“ – ekologiškesnis nei pirmtakas

„Audi“ koncerno inžinieriai ištyrė naujojo „Audi TT“ automobilio eksploatacinio ciklo ekologiškumą ir paskelbė, jog naujasis modelis visais atžvilgiais daug ekologiškesnis nei pirmtakas. Nors jo variklio galia išaugo 14 procentų, bendras šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas sumenko 11 procentų, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
„Audi TT“
„Audi TT“ / „Audi“ nuotr.
Temos: 2 Audi „Audi TT“

Per visą automobilio eksploatacijos laikotarpį, vos nuriedėjus nuo surinkimo konvejerio iki jo palydų į metalo laužą, kiekvienas trečiosios kartos „Audi TT“ sugeneruoja net pusšeštos tonos mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų. Tyrimo eigoje buvo vertinamas ne tik anglies dvideginio išmetimas, bet ir metano, anglies monoksido ir halogenizuotų organinių junginių keliama tarša.

„Mūsų tikslas – sumažinti kiekvieno naujo modelio bendrąją taršą lyginant su pirmtaku. Turime omenyje ne tik iš išmetimo vamzdžio rūkstančius dūmus. Mes, „Audi“ gamintojai, kompleksiškai vertiname visą su mobilumu susijusią gaminio ir procesų grandinę“ – teigia „Audi AG“ vyriausiasis inžinierius prof. dr.  Ulrichas Hackenbergas.

Firminė „Audi“ technologija – pažangiausių lengvųjų lydinių naudojimas automobilio kėbulo ir rėmo konstrukcijose - ne tik 50- čia kilogramų sumažino naujojo trečiosios kartos „Audi TT“ svorį lyginant su ankstesnės kartos modeliu, bet ir įgalino 9 procentais,  t.y. net 800 kg, sumažinti gamybos procese sugeneruojamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius