-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nissan“ aplenkė „Bugatti“: „GT-R Nismo“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 2,4 sek.

Taip, tai įvyko. Prieš metus „Nissan“ žadėjo, kad „Nismo“ patobulintas GT-R modelis aplenks greičiausią pasaulio automobilį „Bugatti Veyron Super Sport“, ir tie žodžiai nebuvo tušti. 2,4 sekundės – tiek užtrunka galingiausio kada pagaminto „Nissan“ įsibėgėjimas iki 100 km/val.
„Nissan GT-R Nismo“ nuo 0 iki 100 km/val. per 2,4 sek.
„Nissan GT-R Nismo“ nuo 0 iki 100 km/val. per 2,4 sek. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jau anksčiau „GT-R Nismo“ įveikė Niurburgringo trasą – rezultatais jose lygiuojasi visi greitų automobilių gamintojai. „Nissan“ kūrinys čia užtruko 7 minutes ir 8,679 sekundes bei pateko tarp greičiausių šią trasą įveikusių serijinių automobilių.

Kaip tai buvo pasiekta? „Paprastas“ 2013-ųjų „Nissan GT-R“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 2,7 sek., o Niurburgringo ratą apvažiuoja bene keliolika sekundžių lėčiau. 

Variklis čia – nepakeistas, tačiau rankos prie jo pridėtos. 3,8 litro darbinis tūris, dvi turbinos bei 592 AG ir 652 Nm – skaičiai, kuriuos pasiekė „Nismo“, yra keliomis dešimtimis didesni nei ankstesnio GT-R. Tai padaryta dėl naujų turbinų, didesnio pralaidumo degalų siurblio ir dar keletos patobulinimų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Nissan GT-R Nismo“ nuo 0 iki 100 km/val. per 2,4 sek.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Nissan GT-R Nismo“ nuo 0 iki 100 km/val. per 2,4 sek.

Be viso to, „Nismo“ prikišo nagus prie automobilio išorės ir ten pridėliojo visokių niekučių, kurie pagerina aerodinamiką. Tuo pačiu – ir automobilio valdymą. Ir galiausiai – amortizatoriai su spyruoklėmis, kokių standartiniame GT-R nerasite. „Nismo“ pagaminti pakabos elementai turbūt daugiausia prisidėjo prie spartaus kaip niekad Niurburgringo įveikimo.

Ženevoje „Nissan“ atstovai teigė, kad „GT-R Nismo“ Europoje bus pradėtas pardavinėti šių metų rugsėjį. Jeigu norite skubiau – skriskite į Japoniją. Ten „GT-R Nismo“ jau parduodamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius