Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Nissan“ neišsigando „Brexit“ ir neatšaukia investicijų Jungtinėje Karalystėje

Ketvirtadienį „Nissan Motor Company Ltd.”, po vadovų komiteto susirinkimo, paskelbė, kad sekančios kartos „Qashqai“ ir „X-Trail“ bus gaminami Sanderlando gamykloje Jungtinėje Karalystėje.
„Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas
„Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Nissan“ priėmė sprendimą po to, kai Jungtinės Karalystės vyriausybė įsipareigojo užtikrinti, kad Sanderlendo gamykla išliks konkurencinga. Priėmus šį sprendimą, „Nissan“ kompanija padidins investicijas į gamyklą užtikrindama ir išlaikydama darbo vietas 7 000 gamyklos darbuotojų.

„Su malonumu pranešu, kad „Nissan“ kompanija ir toliau investuos į Sanderlando gamyklą. Mūsų darbuotojai ir toliau išlaiko aukštą gamyklos konkurencinį lygį pasaulinėje automobilių pramonėje. Čia gaminami aukštos kokybės ir aukštos vertės produktai kiekvieną dieną. – sakė „Nissan“ kompanijos vadovas Carlosas Ghosnas. - Gavus Jungtinės Karalystės vyriausybės garantijas ir paramą, mes nusprendėme gaminti naujos kartos „Qashqai“ ir „X-Trail“ modelius Sanderlando gamykloje. Sveikinu Britanijos Ministrės Pirmininkės Theresos May įsipareigojimą Britanijos automobilių pramonei bei bendram industrijos strategijos vystymui.“

„Nissan” Sanderlando gamykla pradėjo veikti 1986 metais, o nuo konvejerio jau nuriedėjo beveik 9 milijonai automobilių. Kas trečias Britanijoje pagamintas naujas automobilis yra surinktas Sanderlande. Tai didžiausia Jungtinėje Karalystėje veikianti automobilių gamykla istorijoje.

80 proc. visos produkcijos yra eksportuojama į daugiau kaip 130 rinkų pasaulyje. Sanderlande per 10 metų pagaminta virš 2 milijonų „Qashqai” modelio automobilių.

Be 7 000 darbuotojų, dirbančių gamykloje, Sanderlando gamykla užtikrina dar 28 000 darbo vietų tiekimo grandies įmonėse. „Nissan” kompanija į Sanderlando gamyklą jau investavo daugiau kaip 3.7 milijardų svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius