-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekiautojai naudotais automobiliais laukia, kada grįš pirkėjai iš Rusijos

Prekiautojai naudotais automobilais laukia, kada Rusija įstos į Pasaulio prekybos organizaciją, tikima, kad tuomet esą vėl atgis prekyba, pranešė LTV laida „Šiandien“.
Kauno automobilių turgus
Kauno automobilių turgus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pernai Lietuvoje parduota beveik 390 tūkst. naujų ir naudotų mašinų. Pirkta daugiau naujesnių, o tai lėmė, kad parkas Lietuvoje pajaunėjo 8 mėnesiais, tad dabar vidutinis mašinos amžius siekia beveik 14 metų.

Pernai pirmąjį pusmetį pardavimų skaičių ir kainas kėlė pirkėjai iš Rytų, kurie dėl pasikeitimų muitų sistemoje nuo liepos taip masiškai mašinų Lietuvoje nebepirko.

Kauno automobilių turgų valdančios įmonės „Varanas“ direktorius Valentinas Naujanis sakė, kad pagrindiniai pirkėjai pas juos – kirgizai, šiek tiek pirkėjų atvyksta iš Rusijos, Baltarusijos, Gruzijos.

Pardavėjai sako, kad pasitraukus pirkėjams iš Rytų automobilių kainos nukrito. Didžiausias nukritimas buvo 6–10 metų automobilių – beveik 15 proc., apynaujai atpigo beveik 10 proc.

Nors ir dabar į turgus užsuka vienas kitas užsienietis, labiausiai laukiama, kada Rusija įstos į Pasaulio prekybos organizaciją ir sumažės muitai.

Lietuvoje daugiau nei 96 proc. keliais važinėjančių mašinų – naudotos. Pastaruoju metu lietuviai automobilį perka ne ekologijos ar taupumo vedami – daugelis linkę išleisti daugiau, bet įsigyti geresnės kokybės ratus. Tačiau tokių mašinų Vakaruose jau tenka paieškoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius