Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PSA Peugeot Citroen“ pelnas šoktelėjo 79 proc.

Prancūzijos automobilių gamybos kompanija „PSA Peugeot Citroen“, svarstanti galimybę nupirkti JAV konkurentės „General Motors“ Europos padalinį, kuriam priklauso „Opel“ ir „Vauxhall“ prekių ženklai, ketvirtadienį pranešė, kad jos grynasis pelnas praėjusiais metais beveik padvigubėjo.
„Peugeot 5008“ Lietuvoje pristatytas žurnalistams
„Peugeot 5008“ Lietuvoje pristatytas žurnalistams / Artūro Žuko nuotr.

Visų praėjusių metų grynasis pelnas šoktelėjo 79 proc. iki 2,15 mlrd. eurų. Bendrovė taip pat pažadėjo pirmą kartą nuo 2011 metų išmokėti dividendų – 0,48 euro už akciją.

Jeigu prancūzai perims „Opel“ ir „Vauxhall“, „PSA Peugeot Citroen“ atgaus antros pagal dydį Europoje automobilių gamintojos titulą, nusileisdama tik Vokietijos „Volkswagen“. Šiuo metu šią vietą yra užėmusi prancūzų konkurentė „Renault“.

Įspūdingo pelno „PSA Peugeot Citroen“ pavyko pasiekti nepaisant dėl konsolidacijos masto ir užsienio valiutų kursų poveikio sumažėjusių pardavimų.

Automobilių gamintoja taip pat padidino savo vidutinio 2016-2018 metų laikotarpio tikslus ir dabar tikisi, jog veiklos pelno marža sieks nebe 4, o 4,5 proc.

Planai dėl „Opel“ gąsdina

„PSA Peugeot Citroen“ praėjusią savaitę paskelbti planai perimti „Opel“ ir „Vauxhall“ sukėlė nerimą Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje, jog naujasis savininkas ims mažinti ne Prancūzijoje esančias darbo vietas. Todėl „PSA Peugeot Citroen“ aktyviai siekia gauti pritarimą savo planams: trečiadienį bendrovės vadovas Carlosas Tavaresas sulaukė Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pritarimo, o taip pat telefonu kalbėjosi ir su britų premjere Theresa May.

„Opel“ Europoje turi apie dešimt gamyklų šešiose šalyse. 2015 metų pabaigoje bendrovėje dirbo 35,600 žmonių, įskaitant 18 250 žmonių Vokietijoje. Britanijoje savo automobilius kompanijos parduoda su „Vauxhall“ prekės ženklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius