Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Renkame geriausią iš geriausių: „Metų automobilis 2012“ „Hyundai i40“

Portalas 15min ir Lietuvos žurnalistų autoklubas, jau 20 kartą organizuojantis „Lietuvos metų automobilio“ rinkimus, siūlo prisiminti visus 19 automobilių, iki šiol laimėjusių Lietuvos „Metų automobilio“ titulą. Apžvelgę visus ligšiolinius nugalėtojus, pakviesime išrinkti „Geriausią iš geriausiųjų“ 19-os ankstesniųjų laureatų, geriausiai pateisinusį pirkėjų lūkesčius.
Naujasis „Hyundai i40” atvyksta į Vilnių
2012 metų „Hyundai i40“ / Gamintojo nuotr.

2011 m. pabaigoje vykusio konkurso „Metų automobilis 2012“ finalas buvo labai karštas – visas nugalėtojų trejetukas surinko beveik apylygiai taškų: „Hyundai i40“ (52 balai) „VW Jetta“ (42 balai) ir „Volvo S60“ (40 balų). Ankstesniais metais nugalėtojų sąskaitoje būdavo 70-90 balų.

„Hyundai“ pergalė šiuose rinkimuose puikiai iliustruoja kompanijos kokybinį šuolį. Juk prieš dešimtmetį niekas neįsivaizdavo, kad rinkimų finale Pietų Korėjoje pagamintas ir sunkiai ištariamu pavadinimu pakrikštytas automobilis aplenks patį „Volkswagen'ą“.

„Hyundai“ su tokiu kokybiniu šuoliu gali drąsiai keliauti tiesiai į Olimpines žaidynes. Blankią „Sonata“ pakeičiantis „i40“ yra visomis prasmėmis geresnis. Tačiau ar pakankamai geras? Štai dvi skirtingos žurnalistų nuomonės, išsakytos 2011 m.

Paulius Sviklas: netradicinis, bet nuobodus vairuoti

Pirmą kartą nuotraukoje pamačius i40, kilo klausimas: tai „Hyundai?“ Fantastiškai atrodantis modelis – tarsi automobilių Beyonce. Mano nuomone, iš tos pačios klasės atstovų, išvaizda su i40 galėtų varžytis nebent „Citroen

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Paulius Sviklas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Paulius Sviklas

C5“ ar „Peugeot 508“. Na, galbūt dar naujausias „Ford Mondeo“ (juokauju). Jeigu i40 būtų Beyonce, tai „Mondeo“ – geriausiu atveju Courtney Love.

Įdomus, netradiciškai atrodantis, tačiau nuobodus vairuoti automobilis. Keturių asmenų šeimos, kuriai iš automobilio reikia tik jo atliekamos funkcijos (kelionė taškas A – taškas B), „Hyundai i40“ – idealus pasirinkimas. Galima neabejoti, kad, kaip ir pastarieji korėjiečių modeliai, „Hyundai“ suręstas patikimai. Tai nuostabiai atrodantis, tačiau nuobodus kasdieninis arkliukas. Skirtas ne vairuotojui, o keleiviams.

Ramūnas Fetingis: „Hyundai“ pažanga, teikianti vilčių

„i40“ dar nepriaugo iki „Mondeo“ ar „Passat“ standarto, tačiau korėjiečiai jau visai netoli.

Pamačius tokią įspūdingą išorę norisi kažko daugiau ir viduje. Tai lyg pipirinis didkepsnis be pipirų.

Interjeras – dar vienas nusivylimas. Įdomu, kad nuotraukoje jis atrodo puikiai, bet sėdus pajunti, kad tai vis dar „Hyundai“ – nuobodokas ir blankokas.

Nors ir kur kas modernesnis nei visi ankstesni šio gamintojo modeliai, tačiau

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Fetingis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Fetingis

išorė pernelyg išraiškinga ir neatitinka to, ką randi atsisėdęs į vidų. Jis atrodo kaip senukas po plastinės veido tempimo operacijos – organai juk neatjaunėjo.

Jeigu po atnaujinimo konstruktoriai sugebės pagaminti tokį pat įspūdingą interjerą – universalų pirkėjai vis dažniau užsuks ir į šio gamintojo saloną. Reikėjo pamatyt sunerimusius Vokietijos koncerno vadovų veidus po šio automobilio debiuto pavasarį Ženevoje.

Jiems yra ko nerimauti. Galbūt dar ne šiandien, bet ta diena ateis jau labai greit...

Naudotų „Hyundai i40“ skelbimų ieškokite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius