Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Volkswagen“ gamins automobilius Rusijoje

Vokietijos automobilių gamintojas „Volkswagen“ su Rusijos kompanija GAZ pasirašė sutartį, pagal kurią Rusijoje bus gaminami „Volkswagen“ ir „Škoda“ automobiliai.
„Volkswagen Jetta“ debiutuoja Europoje
„Volkswagen Jetta“ debiutuoja Europoje / Gamintojo nuotr.

Sutartyje numatyta, kad iki 2019 metų gamybos pajėgumas turi pakilti iki 110 tūkst. naujų automobilių per metus. Bendradarbiavimo pradžioje VW rusams pateiks užsakymus „Volkswagen Jetta“ ir „Škoda Octavia“ automobilių gamybai. Kiek vėliau – ir „Škoda Yeti“ padidinti pravažumo automobiliui.

Tikimasi, kad pirmieji Rusijoje pagaminti VW grupės automobiliai pirkėjus pasieks jau 2012 metų pabaigoje. Tačiau jau dabar „Volkswagen“ kviečia rusus į svečius Vokietijoje pasimokyti gamybos paslapčių. Tuo tarpu GAZ modernizuoja gamyklas, kad šios atitiktų keliamus kokybės ir kiekybės reikalavimus.

Primename, kad Nižni Novgorode (Sovietų Sąjungos laikais žinomu kaip Gorkis) koncentruojasi visa Rusijos automobilių gamyba. Dar 1929 m. atidaryta GAZ (Gorkio Automobilių Gamykla) buvo pradėta kaip bendras projektas tarp „Ford Motor Company“ ir Sovietų Sąjungos. Ji gamindavo „Chevrolet“ sukurtus sunkiasvorius automobilius. Po antrojo pasaulinio karo čia buvo surenkami „Volga“ automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius