-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ užsimanė nusipirkti „Alfa Romeo“

Patikimi šaltiniai „Volkswagen“ kompanijoje teigia, kad vokiečiai nusižiūrėjo „Alfa Romeo“ kompaniją, kuri šiuo metu priklauso „Fiat“. Bet rodos niekuom dėtam „Seat“ tai gali kainuoti gyvybę.
Ar tai įmanoma?
Ar tai įmanoma?

Pasak „Volkswagen“ atstovų, kompanijos vadovas Ferdinandas Piechas jau kuris laikas dairosi į italų „Alfa Romeo“. Dėl kelių priežasčių. Visų pirma, šis gamintojas gamina automobilius, kuriuos pirkėjai perka vadovaudamiesi emocijomis. Šiai „nišai“ užpildyti VW turi „Seat“ automobilius, kurie niekaip nesuranda savo pirkėjų.

VW taip pat domina „Alfa Romeo“ technologijos. Visų pirma, gaminant mažus priekiniais ratais varomus automobilius su varikliais priekyje.

„Volkswagen“ mano, kad po savo dideliu sparnu priglaudę „Alfa Romeo“ jie galės konkuruoti su „Toyota“ dėl didžiausio pasaulyje automobilių gamintojo titulo.

„Alfa Romeo“ šeimininkai iš „Fiat“ ir VW mato skirtingą šios kompanijos ateitį. „Fiat“ jau pranešė apie grįžimą į Amerikos rinkas, naujo visureigio kūrimą, o VW norėtų šią itališką kompaniją sugrąžinti prie jos šaknų – sportinių automobilių kūrimo.

Beje, VW ir „Alfa Romeo“ sieja labai įdomus ryšys. Dabartinis visos VW grupės vyriausias dizaineris Walteris De Silva ir „Audi“ dizaino vadovas Wolfgangas Eggeris yra abu buvę „Alfa Romeo“ dizaineriai.

Nors „Fiat“ ir teigia neparduodantys „Alfa Romeo“ – net pats bosas Sergio Marchionne tą pakartojo – tai nesustabdys užsispyrusio VW vadovo Ferdinando Piecho. Gali būti, kad tai tik istorijos pradžia, o pabaigos laukti teks dar ilgai. Kol kas, viskas atrodo labai painiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius