Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ženevos automobilių parodoje limuziną sau rastų net ir išrankiausias prezidentas

85-oje Ženevos automobilių parodoje pristatomi ne tik įprasti ir kasdieniam važinėjimui skirti nauji automobiliai, bet ir itin prabagūs limuzinai, į kuriuos negėda būtų sėsti net ir aukčiausio rango šalių vadovams.
„Mercedes-Benz Pullman“
„Mercedes-Benz Pullman“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mercedes-Benz Pullman“ – tai limuzinas, kuris praeityje jau sulaukė pripažinimo prezidentų, karalių ir diktatorių gretose. Sėkme praeityje pasižymėjusį modelį buvo nuspręsta atnaujinti, oficialiam „Mercedes – Maybach Pullman“ debiutui pasirinkta Ženeva.

Visiškai naujas modelis – tikras prabangus limuzinas. Jo ilgis siekia net 6,4 metro ir šiuo aspektu jis lenkia net legendinį „Mercedes G63 AMG 6x6“. Automobilio salone gausu prabangos elementų, o naudojamos medžiagos – aukščiausios kokybės.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Mercedes-Benz Pullman“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Mercedes-Benz Pullman“

Salone esančios keturios sėdynės primena masažinius krėslus, o garso aparatūra ir vaizdo monitoriai čia montuojami tik aukščiausios kokybės ir kurti specialiai šiam modeliui. „Mercedes – Maybach Pullman“ – tikras karaliaus ar prezidento automobilis, prabangos etalonas.

Limuziną į priekį varys šešių litrų, dvylikos cilindrų benzininis variklis, kurio galia siekia 523 arklio jėgas, o prie sėdynių lipdys 829 niutonmetrų sukimo momentas. Stebina tai, kad sukimo momento viršūnė pasiekiama esant vos 1900 apsisukimų per minutę.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Mercedes-Benz Pullman“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Mercedes-Benz Pullman“

Norint įsigyti ši limuziną tektų sumokėti beveik pusę milijono eurų, tačiau prezidentai veikiausiai rinktųsi šarvuotą versiją, kurios kaina bus didesnė dar ketvirtadaliu milijono eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius