-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos metų automobiliu 2015“ tapo „Nissan Qashqai“, „Tautos automobiliu“ – „Subaru WRX STI“

Šeštadienį tiesioginio LRT eterio metu iš automobilių tema rašančių žurnalistų sudaryta komisija paskelbė savo verdiktą ir išrinko 2015-ųjų „Lietuvos metų automobilį“.
Mindaugas Plukys
„Metų automobilis 2015“ finalas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atnaujinta: 20.23 val. Paaiškėjo nugalėtojai

„Lietuvos metų automobilį“ rinko komisija, kuri pretendentus vertino balais. Daugiausiai komisijos balsų sulaukė „Nissan Qashqai“. Jis įvertintas 48-ais balais. Nuo jo vos dviem taškais atsiliko „Porsche Macan“. Trečias liko „Ford Mondeo“ su 41-u tašku.

Taškai pasiskirstė šitaip:

  • „Nissan Qashqai“ – 48
  • „Porsche Macan“ – 46
  • „Ford Mondeo“ – 41
  • „Volkswagen Passat“ – 36 
  • „Mercedes-Benz“ C klasė – 34 
  • „BMW 2 Active Tourer“ – 24
  • „Škoda Fabia“ – 21
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas

Atnaujinta: 20.07 val.

Pirmoji vakaro nominacija – „Metų visureigis“. Į šį titulą pretendavo „Porsche Macan“, „Jeep Cherokee“ ir „Nissan X-Trail“. Scenoje pasirodęs Žydrūnas Savickas nominacijos nugalėtoju paskelbė „Porsche Macan“.

„Moterų aistros objekto“ nominaciją pristatė Asta Valentaitė. Į šį įvertinimą pretendavo „Audi A6“, „BMW 2 Active Tourer“ ir „BMW X6“. Daugiausia damų simpatijų sulaukė ir nominacijos nusipelnė „BMW X6“.

„Metų šeimos automobiliu“ tapo „Nissan Qashqai“. Šią nominaciją paskelbė „radistas“ Rolandas Mackevičius ir jo žmona Ieva. Be apdovanojimo liko kiti du pretendentai – „Kia Sportage“ ir „VW Golf Sportsvan“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas

Po trijų nominacijų Antanas Kontrimas, vadinamas „žmogumi-barzda“, scenoje pabandė tempti automobilį „Porsche Macan“, prikabintą prie barzdos. Čia buvo siekiama pagerinti Gineso rekordą. Dvi tonas sveriantį automobilį A.Kontrimas nutempė penkis metrus. Rekordas dar turės būti oficialiai patvirtintas.

Kristina Valaitytė – portalo „Delfi“ rinkodaros vadovė paskelbė, kas tapo „Metų verslo automobiliu“. Juo pretendavo tapti „Cadilac CTS“, „Porsche Macan“ ir BMW X6, o prizas atiteko „Cadilac CTS“.

Automobilininkas Stasys Brundza paskelbė „Saugiausią automobilį“. Iš trijų kandidatų – „Nissan Qashqai“, „Porsche Macan“ ir „Volkswagen Passat“ saugiausiu buvo išrinktas „Nissan Qashqai“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas

Grupės „Antis“ veidas Algirdas Kaušpėdas pristatė laureatus į šeštąją nominaciją – „Metų dizaino“ titulą.  Pretendentais paskelbti „Citroen C4 Cactus“, „Jaguar F-Type Coupe“, ir „Lexus NX“. Nugalėtojo titulas atiteko „Jaguar F-Type Coupe“.

„Sportiškiausio metų automobilio“ pretendentai – „Jaguar F-Type Coupe“, „Porsche Macan“, „Subaru WRX STI“. Į sceną užkopusi Nijolė Pareigytė atplėšė voką, kuriame buvo parašytas žurnalistų komisijos verdiktas – „Subaru WRX STI“.

Po septintosios nominacijos į sceną dar kartą žengė Vidas Blekaitis. Jis ryžosi ant pečių panešti du automobilių variklius, kurių bendras svoris – 328 kg. Sunkumų kilnotojas su užduotimi susitvarkė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas

„Lietuvos žurnalistų autoklubo“ įsteigta nominacija „Metų vairas“ į vieną liniją išrikiavo pretendentus Dominyką Butvilą, Simą Juodviršį ir Robertą Kupčiką. Nugalėtoją paskelbė sportininkė Laura Asadauskaitė. Ji pranešė, kad geriausiu metų sportininku pripažintas Robertas Kupčikas.

„Tautos automobilio“ titulas paaiškėjo po to, kai į sceną užkopė Virgilijus Alekna. Nugalėtoju pretendavo tapti „Audi A6“, „Subaru WRX STI“ ir „Volkswagen Passat“. Atplėšęs voką V.Alekna paskelbė, kad „Metų tautos“ automobiliu tituluojamas sportiškiausio automobilio titulą jau iškovojęs „Subaru WRX STI“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Metų automobilis 2015“ finalas

Atnaujinta: 18.10 val.

Tiesioginė transliacija prasidėjo Vido Blekaičio pasirodymu, kuris pakėlęs į scenos vidurį įstūmė praėjusių metų automobilį „Škoda Octavia“. Jame sėdėjo transliacijos vedėjas Arūnas Valinskas.

Liko septyni finalininkai

Komisijos palankumo dėl inovacijų, kainodaros, važiavimo savybių ir kitų privalumų jau susilaukė šie septyni finalinio rinkimų etapo dalyviai. Vienas jų taps 2015-ųjų „Lietuvos metų automobiliu“.

„Lietuvos metų automobiliu 2015“ tapti pretenduoja:

„Metų automobilio 2015“ nugalėtojų paskelbimo ceremonijoje bus atskleisti ir kitų kategorijų geriausieji: sportiškiausias automobilis, metų visureigis, „Metų vairas“, įteikiamas geriausiam autosportininkui, nominacija numatyta ir geriausio dizaino automobiliui.

Metų automobilio konkurso pradiniame dalyvių sąraše buvo 30 automobilių: „Audi A6”, „BMW 2 Active Tourer”, „BMW 4 Gran Coupe”, „BMW X6”, „Cadilac CTS”, „Citroen C4 Cactus”, „Ford Mondeo”, „Jaguar F-Type Coupe”, „Jeep Cherokee”, „Kia Optima”, „Kia Soul”, „Kia Sportage”, „Lexus NX300h”, „Mercedes-Benz C220”, „Mercedes-Benz V”, „Mini”, „Nissan e-NV200”, „Nissan Juke”, „Nissan Leaf”, „Nissan Pulsar”, „Nissan Qashqai”, „Nissan X-Trail”, „Opel Adam Rocks”, „Peugeot 508”, „Porsche Macan”, „Seat Leon ST”, „Subaru WRX STI GT”, „Škoda Fabia”, „Volkswagen Golf Sportsvan” ir„Volkswagen Passat”.

Šiemet konkurse debiutavo dvi automobilių markės: „Porsche“ ir „Cadillac“. Vokiečiams debiutas pavyko su kaupu – „Macan“ visureigis ne tik pateko į septynetuką, bet ir kartu su „Nissan X-Trail“ bei „Jeep Cherokee“ pretenduoja tapti „Metų visureigiu“.

Šie rinkimai debiutinai ir dar vienu aspektu – pirmą kartą „Metų automobilio“ konkurse dalyvauja elektromobilis. Debiutinį kartą jų net du – „Nissan e-NV200 Evalia“ ir „Nissan LEAF“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius