Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1 000 km lenktynių kvalifikacijoje konkurentams vilčių nepaliko abu „Radical“ automobiliai

Ko neatskleidė treniruotėse, tą parodė kvalifikacijoje – taip galima būtų įvertinti ne vienos komandos pasirodymą paskutinėje penktadienio 1000 km lenktynių rungtyje. Būtent kvalifikacijoje yra reikalinga parodyti geriausią rezultatą vos viename rate.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ilgų distancijų lenktynėse kvalifikacijoje pasiektas rezultatas nėra labai svarbus, tačiau lenktynininkai jį vertina. Kam nėra malonu pradėti lenktynes iš pirmos pozicijos?

1000 km lenktynių kvalifikacija vyksta dviem etapais. Pirmos sesijos metu per pusvalandį visi dalyviai trasoje turi apsukti bent vieną greitą ratą ir užfiksuoti jo įveikimo laiką. Geriausius laikus parodę 10 lenktynininkų vėliau kovoja antroje sesijoje.

VIDEO: 1000 km lenktynių kvalifikacija

Jau pirmoje kvalifikacijos sesijoje krito vos prieš kelias valandas pasiektas atnaujintos Palangos trasos rekordas. Ramūnas Čapkauskas su „Aquila CR1“ įveikė trasos ratą per 1 min. 12,306 sek.ir pagerino ankstesnį „Radical SR8“ pasiekimą – 1 min. 12,682 sek.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Daugelį žiedinių lenktynių gerbėjų eilinį kartą nustebino Robertas Kupčikas. Jis su ne pačiu galingiausiu BMW M3 pirmoje kvalifikacijos dalyje sugebėjo pasiekti ketvirtą rezultatą – 1 min. 14,9 sek. ir aplenkti abu „BMW Silhouette“ prototipus bei „Porsche 911 GT3 Cup“.

Įnirtinga kova dėl paskutinės vietos dešimtuke vyko tarp dviejų komandų: „Prie kavos Racing team“ ir „Palanga Visit Apartments“. Abiejų automobiliai – BMW M3, o dešimta ir vienuolikta pozicijomis abi komandos keitėsi tris kartus. Geresnis vairuotojas pasirodė Eidmantas Nektošius iš „Prie kavos Racing team“ komandos – jis aplenkė Tomą Jurevičių vos 0,027 sek.

Kvalifikacijos 1-oji sesija
Kvalifikacijos 1-oji sesija

„Radical“ nepaliko vilčių antroje dalyje

Antroje kvalifikacijos dalyje savo jėga įrodė „Radical“ automobiliai. „Speed Factory Racing“ komandos „Radical SR8“ nesismulkina – jau antrame savo rate Konstantinas Celko trimis sekundėmis pagerino Palangos trasos rekordą, o ketvirtame rate pridėjo dar sekundę. Šeštame – dar aštuonias dešimtąsias. Trasos rekordas dabar – 1 min. 7,046 min.

Antras – Rokas Steponavičius su „Radical SR5“, prastai prognozavęs savo galimybes po treniruočių. Jis užsiminė, kad turi potencialo pagreitėti dar sekunde, tačiau pasikuklino – „15min GSR-Telšių statyba“ komandos vieno rato įveikimo laikas 1 min. 9,39 sek., o tai yra beveik trim sekundėmis geresnis laikas nei treniruotėse.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Trečioje vietoje kvalifikacijoje liko R.Čapkauskas su „Aquila CR1“, viename trasos rate užtrukęs 1 min. 9,938 sek. 

Ketvirtoje vietoje – „General Financing-STIHL by Pitlane“ komandos „Porsche 911 GT3 Cup“. Olandas Steve'as Bleekemolenas greičiausiai ratą įveikė per 1 min. 12,060 sek. 0,27 nuo jo atsiliko „BRUM BRUM Vitamins by JR Motorsport“ komanda su „BMW M3 Silhouette“. Automobilį greičiausio rato metu vairavo Andrius Jasionauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Ironiška, kad Roberto Kupčiko parodytas stebuklingas rezultatas pirmoje kvalifikacijos dalyje, garantavęs ketvirtą vietą, antroje kvalifikacijos sesijoje jam užtikrintų tik devintą.

VIDEO: „PBS - Artas Racing“ komanda su „Lexus IS F“ automobiliu 1000 km lenktynių kvalifikacijoje
Kvalifikacijos Top 10
Kvalifikacijos Top 10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius