Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1000 km lenktynėse merginų komanda varžysis gamykloje ruoštu automobiliu

„Renault“ koncerno padalinys „Renault Sport“ pavirtino, kad šių metų lenktynėse žadančioms kovoti merginoms – Agnei Vičkačkaitei-Lauciuvienei, Ernestai Globytei ir Indrei Senkutei – suteiks visiškai naują gamykloje ruoštą „Clio Cup“ automobilį.
„Renault Clio Cup“
„Renault Clio Cup“ / Komandos nuotr.

Oficialaus „Renault“ automobilių pardavėjo Lietuvoje „Sostena“ būstinėje „Renault“ automobilių pardavimo vadovas Egidijus Gončarovas ir visos trys lenktynininkės pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Nuo šiol merginų komanda vadinsis „Sostena – Renault Sport“ ir merginos ją atstovaus vairuodamos visiškai naują automobilį.

„Jau kurį laiką su merginomis derinome pozicijas. Tiek mus, tiek ir patį koncerną sudomino jų noras lenktynėse apsieiti be vyriškos pagalbos. Pergalės nesitikime, bet manome, kad jos tikrai bus pajėgios kovoti dėl prizinių vietų savo klasėje. Merginos turės puikų įrankį – naujausią „Renault Clio Cup“ lenktyninį automobilį“, – sakė Egidijus Gončarovas.

Kadangi naujausios kartos „Clio Cup“ automobiliai lenktynėse pradės dalyvauti tik šiemet, susidomėjimas šiuo automobiliu yra labai didelis.

Komandos nuotr./E.Goncarovas, E.Globytė, I.Senkutė ir A.Lauciuvienė
Komandos nuotr./E.Goncarovas, E.Globytė, I.Senkutė ir A.Lauciuvienė

Daugelis lenktynininkų nori įsigyti tokią techniką, tad Lietuvai gauti jį nebuvo paprasta. Mat net keliose Europos šalyse vyksta nacionaliniai „Renault Clio Cup“ čempionatai, kuriuose yra naudojami tokie modeliai. Tačiau Prancūzijos koncernas garsėja savo dėmesiu dailiosios lyties lenktynininkėms, todėl juos labai sudomino lietuviškas projektas.

„Kai paskambino „Sostenos“ atstovas ir pranešė šią naujieną, negalėjau tverti iš džiaugsmo. Slapta tikėjau, kad gausime automobilį, tačiau iki pat paskutinės akimirkos nebuvau tuo tikra. Manau, kad su tokia technika mes tikrai būsime labai greitos. Dabar mums svarbiausia kuo daugiau treniruotis ir gerinti savo sportinę formą. Užsidegimo mums netrūksta, todėl, manau, kad iki Palangoje vyksiančių lenktynių būsime puikios formos“, – pasakoja komandos lyderė ir labiausiai patyrusi lenktynininkė Ernesta Globytė.

„Mums padeda ir gamta. Greitai pasibaigusi žiema leido anksti pradėti treniruotes. Štai ir šį savaitgalį treniravomės su „Renault Clio“ automobiliu. Tiesa, senesnės kartos“.

Komandos nuotr./E.Globytė, I.Senkutė ir A.Lauciuvienė
Komandos nuotr./E.Globytė, I.Senkutė ir A.Lauciuvienė

„Sostena-Renault Sport“ komandos automobilis Lietuvą turėtų pasiekti jau balandžio mėnesį. Tai bus vienas pirmųjų tokių automobilių, nes jų gamyba prasidėjo tik praėjusių metų pabaigoje. Jame sumontuotas 1,6 l 220 AG benzininis variklis su turbina, sekvencinė šešių pavarų dėžė su pavarų perjungimo svirtelėmis prie vairo.

Toks automobilis naudojamas tarptautinėse „Renault Clio Cup“ varžybose ir keliuose nacionaliniuose čempionatuose Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Ispanijoje ir kitose šalyse. Jo kaina, priklausomai nuo komplektacijos gali siekti iki 140 000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius