Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

1000 km lenktynėse – neregėtas automobilis

Pusantro mėnesio beliko iki liepos 15-18 dienomis vyksiančių jubiliejinių, dešimtųjų renginio istorijoje „Omnitel 1000 km lenktynių“.
Iki lenktynių liko tik pusantro mėnesio.
Lenktynėse bus galima išvysti dar nematytą automobilį "Ginetta".

Didžiausios ir prestižiškiausios automobilių žiedinės lenktynės Baltijos šalyse, vienintelės iš automobilių sporto varžybų,  įtrauktos į Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginių sąrašą ir joms suteiktas šis garbingas vardas.

Norą varžytis Palangoje jau pareiškė 41 komanda, tačiau neabejojame, kad jų bus daugiau

„Nors sunkmečio sąlygomis nesitikime pagerinti pernykščio masiškumo rekordo, kai Palangoje lenktyniavo 78 ekipos, tačiau jau dabar galima teigti, kad varžybų kokybė nenukentės, o sportinė jų intriga gali net išaugti", – sakė „Omnitel 1000 km lenktynes“ rengiančios bendrovės „Promo Sportas“ direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas.

Lenktynių organizatorius itin pradžiugino iš užsienio atplaukusios paraiškos, kuriose – ne tik garsiausių lenktynininkų, atskirų šalių čempionų bei ilgų nuotolių lenktynių nugalėtojų pavardės, bet ir įspūdinga, Lietuvoje dar nematyta technika, kurią jie atvairuos prie „Omnitel 1000 k. lenktynių“ starto linijos.

41-ąją paraišką atsiuntė šių metų Belgijos čempionate pergalingai žengianti „KS Motorsport“ komanda, kurios lenktynininkai vairuos Lietuvoje dar nematytą „Ginetta G50 GT3“ automobilį.

Tokie lenktyniniai monstrai, sveriantys tik 975 kilogramus, turintys sekvencinę pavarų dėžę ir 350 AG pajėgumo variklį, labai populiarūs Didžiosios Britanijos žiedinių lenktynių čempionate. Yra rengiamos ir specialios „Ginetta Cup“ serijos lenktynės. „G50“ abreviatūra reiškia šių automobilių gamybos 50-čio jubiliejų, kurį „Ginetta“ gaminanti britų „LNT Automotive“ įmonė atšventė pernai.

Šiemet irgi pamatysime pernai Palangoje debiutavusį „Ferrari 430.“ Vieną jų vairuos Palanga ir čia rengiamomis 1000 km lenktynėmis itin susižavėjęs garsus Rusijos sportininkas, tiesa, dažniau lenktyniaujantis užsienyje ir su užsienio komandomis, Aleksejus Vasiljevas, o kitą – Ukrainos komanda, kurios sudėtyje lietuviams jau pažįstamas Ilja Burenko, dalyvaujautis ir „Ferrari Challenge“ lenktynių serijoje.   

Lenktyninkas Aleksėjus Vasiljevas.
Lenktyninkas Aleksėjus Vasiljevas.

D. Grinbergo nuomone, pretenduojantys į vietą ant „Omnitel 1000 km. lenktynių“ nugalėtojų garbės pakylos šiemet turėtų itin akylai sekti ir lenkų Maciejaus Marcinkiewicziaus bei Pawelo Potockio duetą, į Palangos trasą išvairuosiančius „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilį.

„Nors tokie automobiliai „Omnitel 1000 km lenktynių“ žiūrovų jau nebestebina, tačiau lenkų duetas, ypač šios šalies čempionas M. Marcinkiewiczius – itin grėsmingas varžovas. Rimtą lenkų nusiteikimą varžyboms liudija ne tik jau seniai pateikta paraiška, bet ir Maciejaus specialus vizitas į Palangą, kur ekipos lyderis itin atidžiai studijavo būsimą lenktynių trasą ir jos savybes, pagal kurias lenkai specialiai rengs ir reguliuos varžyboms savo automobilį,“ – teigia D. Grinbergas.

Be šių komandų „Omnitel 1000 km lenktynėse“ dalyvaus dvi Latvijos „MRC-VIP Tuning“ ir „Papa‘s Racing Team“ ekipos, „Brunswick Automotive“ iš Didžiosios Britanijos, rusų „Thomas Beton AST Racing“ ir kitos komandos, ketinančios mesti rimtą iššūkį lenktynių šeimininkams.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius