Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

2014-ųjų „Verva Street Racing” lenktynėse atgims Dakaro ralis

Rugsėjo 20 d. Lenkijos sostinėje Varšuvoje vyks penktosios kasmetinės „Verva Street Racing” lenktynės. Šiemet lenktynių organizatoriai kviečia į Dakaro trasą, kuri smėlio kopomis atgims Nacionaliniame Varšuvos stadione. Tai didžiausias automobilių renginys Vidurio Europoje, kasmet sutraukiantis tūkstančius žiūrovų iš viso žemyno, taip pat ir Lietuvos.
„Top Gear Live“ šou Varšuvoje
„Top Gear Live“ šou Varšuvoje / „Verva street racing“ organizatorių nuotr.
Temos: 2 Varšuva Lenkija

Specialiai šių metų renginiui Nacionaliniame stadione bus sukurta originali smėliu padengta trasa, kurioje bus įrengtos ekstremalios kliūtys. Tai pirmasis  kartas, kai Lenkijoje bus surengtos taip vadinamos „naikinančios lenktynės” (ang. Destruction Race), kurių metų varžovai ne tik siekia pirmieji kirsti finišo liniją, bet ir pašalinti iš kelio savo konkurentus. 

„Kasmet siekiame „Verva Street Racing“ renginį kilstelti į naujas aukštumas, o Dakaro ralis yra bene daugiausiai ištvermės ir  techninio pasirengimo reikalaujančios lenktynės visame pasaulyje. Dėl to, stadione ketiname įrengti tikrą dykumą primenančią trasą su sudėtingomis smėlio kopomis, kurios yra nemenkas iššūkis automobiliams“, – sakė Leszekas Kurnicki, „Orlen“ marketingo vykdomasis direktorius. 

„Verva Street Racing“ organizatorių nuotr./„Top Gear Live“ šou Varšuvoje
„Verva Street Racing“ organizatorių nuotr./„Top Gear Live“ šou Varšuvoje

Kaip ir tikrame Dakaro ralyje, šiųmetėse lenktynėse varžysis tiek automobiliai, tiek motociklai. „Orlen“ komandą jose atstovaus gerai žinomi Lenkijos lenktynininkai: Adamas Małyszas, Jackas Czachoras ir Markas Dąbrowski, o susirinkę žiūrovai turės galimybę iš arti susipažinti ne tik su lenktynių automobiliais, bet ir jų vairuotojais. Renginyje taip pat netrūks ir muzikos. Pasak organizatorių, žiūrovų šiemet laukia ir pasaulio garso muzikos žvaigždžių pasirodymas. 

Praėjusį rudenį į Varšuvoje vykusias „Verva Street Racing“ lenktynes ir jų metu rengtą legendinės britų televizijos laidos „Top Gear“ pasirodymą Nacionaliniame stadione drauge su anūku vyko mažeikietė Eugenija Klikova. Moteris sakė vairuojanti kone visą gyvenimą, tad ir automobilių sportas jau tapęs mėgstamu laisvalaikio praleidimo būdu. Renginio metu ją labiausiai sužavėjo sunkvežimių pasirodymas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius