-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2015-ųjų WRC tvarkaraštyje Lietuvos kol kas nėra

Lietuvos debiutas Pasaulio ralio čempionate (WRC) gali tapti paskutiniu tokio lygio automobilių sporto renginiu šalyje. WRC organizatoriai paskelbė 2015-ųjų renginių tvarkaraštį, kuriame 13 etapų, tačiau apie Lietuvą čia neužsimenama.
WRC Lietuvoje
WRC Lietuvoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2014-ųjų birželį WRC etapas vyko dviejose šalyse – Lenkijoje ir Lietuvoje. 2015-ųjų tvarkaraštyje prie 7-ojo etapo liepos 2-5 dienomis įrašyta tik Lenkija.

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) generalinė sekretorė Rasa Jakienė teigė, kad Lietuvos likimas spręsis artimiausiomis dienomis ir kitą savaitę galbūt bus daugiau žinių. Esminis kriterijus – pinigai.

„Jeigu surinksime reikiamą sumą pinigų, ralį turėsime, jeigu nesurinksime, ralis vyks tik Lenkijoje“, – sakė R.Jakienė.

LASF prezidentas Gintaras Furmanavičius šią ir kitą savaitę susitiks su Kūno kultūros ir sporto departamento atstovais bei premjeru dėl galimos valstybės paramos kitų metų WRC raliui.

G.Furmanavičius anksčiau teigė, kad su Tarptautine automobilių federacija (FIA) pasirašytoje sutartyje numatyta, jog WRC Lietuvoje ir Lenkijoje vyks 3 metus – 2014-2016-aisiais.

Viltys turėti WRC etapą Lietuvoje yra gyvos, tačiau daugiau informacijos bus žinoma tik rugsėjo pabaigoje-spalio pradžioje.

Šiemet WRC etapo Lietuvoje kaštus didžiąja dalimi dengė KKSD – departamentas skyrė 200 tūkst. Lt. Tuomet buvęs KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis sakė, kad „Nereikia manyti, kad valstybė kasmet rems WRC“. Jo teigimu, Lenkijos valstybė prie WRC etapo neprisideda – organizatoriai kaštus padengia pajamomis, gautomis iš komercinių rėmėjų ir bilietų pardavimų.

Lenkijos ralio „Lotos rally Poland“ organizatoriai dar neturi informacijos apie WRC etapo greičio ruožus ir negalėjo pasakyti, ar jis vyks tik vienoje, ar dviejose šalyse. 

GAZAS.LT turi informacijos, kad kartu su FIA ir Lenkijos automobilių federacija yra derinamas naujas varžybų formatas, apimantis dvi šalis. Jeigu formatas būtų patvirtintas, greičio ruožai Lietuvoje vyks šalies viduryje.

2015-ųjų WRC tvarkaraštis:

Etapas Ralis Data
1 Monte Karlas 22 – 25 Sausis
2 Švedija 12 – 15 Vasaris
3 Meksika 05 – 08 Kovas
4 Argentina 16 – 19 Balandis
5 Portugalija 21 – 24 Gegužė
6 Italija 11 – 15 Birželis
7 Lenkija 02 – 05 Liepa
8 Suomija 30 Liepa – 02 Rugpjūtis
9 Vokietija 20 – 23 Rugpjūtis
10 Australija 10 – 13 Rugsėjis
11 Prancūzija 01 – 04 Spalis
12 Ispanija 22 – 25 Spalis
13 Didžioji Britanija 12 – 15 Lapkritis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius