-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

300 ežerų ralyje – ir WRC technika, ir tituluoti kaimynai

Lieka kiek daugiau nei viena savaitė iki bene svarbiausių šios vasaros ralio lenktynių – Zarasų apylinkėse vyksiančio 300 ežerų ralio. Jau dabar aišku, kad varžybos bus rekordiškai gausios – paraiškas pateikė 68 ekipažai, o prieš metus ralyje startavo kiek daugiau nei 50 automobilių (finišą tada pasiekė vos 27 ekipažai). Plečiasi ir dalyvių geografija: 300 ežerų ralyje turėtume pamatyti ne tik visus stipriausius Lietuvos lenktynininkus, bet ir svečių iš Latvijos, Rusijos, Suomijos, Vokietijos, Ukrainos, Baltarusijos bei Lenkijos.
2010 metų 300 ežerų ralio akimirka
2010 metų 300 ežerų ralio akimirka. / Romo Nemajuškos nuotr.

Publikos dėmesį, be abejo, trauks itin galinga technika. Suomis Jaakko Keskinenas važiuos „Toyota Corolla WRC“ automobiliu. Tiesa, pastaraisiais metais WRC automobiliu suomis ryškesnių pergalių nėra iškovojęs: 2008 m. jis nebaigė Talino ralio, o 2009–2011 m. dažniau varžydavosi įvairių versijų „Mitsubishi Lancer“ automobiliais. Pernai jis laimėjo Vokietijoje vykusį ADMV ralį.

Vytauto Pilkausko/Ikrauk.lt nuotr./Akimirka iš Latgalės ralio
Vytauto Pilkausko/Ikrauk.lt nuotr./Akimirka iš Latgalės ralio

Dar viena ne mažiau įdomi asmenybė – lenkas Krzysztofas Holowczycas. 49 metų Lenkijos automobilių sporto legenda per savo karjerą yra 3 kartus tapęs savo šalies ralio čempionu, o 1999 metais iškovojo Europos ralio čempionato auksą. Turintis WRC varžybų patirties, pastaraisiais metais K.Holowczycas daugiau dėmesio skiria bekelės varžyboms – 2009 m. Dakaro dykumų maratone jis užėmė 6-ąją, o pernai – 5-ąją vietą. 300 ežerų ralyje tituluotas lenkas vairuos „Subaru Impreza N12“ automobilį.

Publikos palaikymo tikrai sulauks du ekipažai iš Vokietijos: Siegfriedas Mayras vairuos „Volvo 740“, o Stefanas Haberlandas – „Volvo 944“ automobilį. Ši ne pirmos jaunystės technika visuomet traukia akį, o publikos reakcija būna tokia pat šilta, lyg trasa važiuotų VAZ 2105 vairuosiantis Dovilas Čiutelė.

Į varžybas naujausiais „Mitsubishi Lancer EVO X“ atvažiuos du ekipažai iš Rusijos – automobilius vairuos Aleksandras Michailovas ir Aleksejus Šemetas, prie kiek senesnio – EVO IX – vairo bus patyręs Vasilijus Griazinas. Ne vieną kartą Lietuvos trasose matytas Radikas Šaymijevas važiuos „Peugeot 207 S2000“.

Visi, kas ketina savaitgalį prieš Žolinę, praleisti Zarasų apylinkėse, turėtų įsidėmėti, jog išankstinių bilietų šiemet nebus – ralio paketai bus parduodami tik varžybų dienomis. Ralio pasų pardavimo ir tikrinimo kontrolės postai bus pažymėti specialiais ženklais. Žiūrovai ralio regione galės orientuotis pagal šalia kelio esančias nuorodas į konkrečius greičio ruožus bei žiūrovų zonas.

Vytauto Pilkausko/Ikrauk.lt nuotr./Akimirka iš Latgalės ralio
Vytauto Pilkausko/Ikrauk.lt nuotr./Akimirka iš Latgalės ralio

Ralio paketus bus galima įsigyti rugpjūčio 13–14 d. visų greičio ruožų prieigose, Degučių kaime, sankryžoje, kurioje ralio paketais bus prekiaujama šeštadienį ir sekmadienį nuo 6.00 val. iki 13.00 val. Ralio paketus galėsite įsigyti ir ralio štabe (Sėlių a. 22, Zarasai) bei prie įėjimo į Zaraso ežero Didžiąją salą prieš prasidedant specialiajam greičio ruožui.

Į specialųjį greičio ruožą (Super special stage) Didžiojoje saloje ir į sekmadienio vakarą vyksiantį koncertą bus galima patekti ir neturintiems ralio paso, vietoje įsigijus vienkartinį įėjimo bilietą (vienai dienai) – jis kainuos 20 Lt. Vaikams iki 12 metų įėjimas nemokamas.

Beje, Zarasai šurmuliuos jau nuo penktadienio. Ekipažai iš įvairių valstybių ne tik susipažins su trasa, bet ir galės išbandyti jėgas testiniame greičio ruože.

Miestelėnus linksmins tradicinė šventė, o tūkstantinė ralio gerbėjų minia tikrai ras tinkamiausią vietą ne tik stebėti varžybas, bet ir pasigrožėti itin vaizdingomis Zarasų apylinkėmis.

Varžybų organizatoriai primena, kad pirmadienis, rugpjūčio 15 diena, yra Žolinė, todėl tikimasi, kad po lenktynių ir sportininkai, ir žiūrovai tikrai niekur neskubės – Zarasuose bus galima ir atsipūsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius