Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„300 Lakes Rally“ varžybose – ekipažo iš Didžiosios Britanijos debiutas

Rugpjūčio 8-9 dienomis Zarasų apylinkėse vyksiančių „300 Lakes Rally“ varžybų dalyvių sąraše jau dabar galima rasti 95 duetus. Kai kuriems ekipažams tai bus debiutinis ralis Lietuvoje. Vienas tokių – britų Josh Cornwell ir Dai Roberts tandemas.
Josh Cornwell
Josh Cornwell / Nuotr. iš asm. archyvo

Josh Cornwell ir Dai Roberts „300 Lakes Rally“ varžybose lenktyniaus „Ford Fiesta R2“ automobiliu. Jie atstovaus „Baltic Motorport Promotion“ kompanijai. Nors komandos pavadinime yra žodis „Baltic“ šis ekipažas iki šiol Lietuvoje dar nesilankė.

Prieš ralį savo mintimis apie būsimas varžybas pasidalijo komandos šturmanas Dai Roberts.

„Lietuvoje dar nesame lenktyniavę. Tai pirmas mūsų kartas. Tikiuosi, kad čia mums pavyks pasiekti gerą rezultatą, bet svarbiausia, kad įgausime patirties lenktyniaujant dar neišbandytos šalies greičio ruožais“, – kalbėjo šturmanas Dai Roberts.

Lietuvoje niekada nebuvę sportininkai gali pasigirti savo pasiekimais. Jau trylika metų šturmano kėdėje sėdintis Dai Roberts sako Didžiojoje Britanijoje ne kartą yra pavykę užlipti ant prizininkų pakylos.

Nuotr. iš asm. archyvo/Dai Roberts
Nuotr. iš asm. archyvo/Dai Roberts

„Iškovojome antrą vietą savo klasėje Didžiosios Britanijos čempionate, nugalėjome “Pirelli Star Drive„ varžybose. Taip pat teko lenktyniauti ir kitose šalyse. Prancūzijos ir Airijos čempionatų “C2„ įskaitose esame laimėję antrą vietą“, – pasakojo šturmanas Dai Roberts.

Be Didžiosios Britanijos atstovų ir lenktynininkų iš Lietuvos, „300 Lakes Rally“ varžybose startuos Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Suomijos, Kazachstano, Ukrainos ir Lenkijos ekipažai.

„300 Lakes Rally“ dalyvius ir žiūrovus į vaizdingas Zarasų apylinkes suburs jau rugpjūčio 8-9 dienomis. Ralį sudarys 12 greičio ruožų. Jais lenktynininkai turės įveikti 140 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius